NEWtechtalk podcast: milyen kockázatot hordoznak a mesterséges intelligenciák?

Valóban: a hackereket is segíthetik az újult erővel terjedő AI-k, de a kibervédelmi szakembereknek szintén segítenek, így tartják a lépést – vallja Sándor Barnabás, az Óbudai Egyetem kiberbiztonság-kutatója és doktorandusz hallgatója.

Hogyan változik az ipari kiberbiztonság az elmúlt időben felgyorsult mesterségesintelligencia-versenyben? Milyen új fenyegetések jelennek meg az online térben, amikre feltétlenül oda kell figyelni? Hogyan viszonyulunk az adatbiztonsághoz – akár magánemberként, akár ipari rendszerek üzemeltetőiként, és hogyan kellene?

És a technológia napos oldalát is megnézve: hogyan segíthet a fenntarthatóság növelésében? Mekkora növekedés előtt állnak a Smart City és Smart Building koncepciók? Milyen módszerekkel lesz hatékonyabb az energiavisszanyerés, és csökkenthető például a víz- és energiafogyasztás? Milyen szerepet kapnak ebben az egyre komplexebb szenzorok?

- Hirdetés -

Megannyi kérdésre szakszerű válaszok a NEWtechtalk aktuális epizódjában, Sándor Barnabástól. Hallgasd Apple és Google podcasten, illetve Spotify-on, illetve a podcast.hu-n és a podtail.hu-n!