Növekedés után stagnált az ipari termelés Németországban decemberben

Decemberben stagnált az ipari termelés Németországban, miután az előző hét hónapban növekedést jegyeztek fel.

A német statisztikai hivatal (Destatis) hétfői közlése szerint a szezonális, naptári és árhatással kiigazított adatok alapján decemberben stagnált az ipari termelés az előző hónaphoz képest. Elemzők 0,3 százalékos növekedést vártak a novemberi 1,5 százalékos bővülést követően.

A 2019 decemberitől 1 százalékkal maradt el az ár- és naptári hatással kiigazított ipari termelés tavaly decemberben. Novemberben 2,5 százalék volt a csökkenés éves összevetésben. Németországban tavaly az ipari termelés 8,5 százalékkal csökkent.

Az energia- és az építőipart nem számítva decemberben 0,9 százalékkal nőtt a termelés havi szinten. A félkész termékek előállítása 2 százalékkal bővült, a fogyasztási cikkek termelése pedig 2,6 százalékkal emelkedett. Az energiatermelés 2,9 százalékkal esett, az építőipari termelés viszont 3,2 százalékkal nőtt decemberben.

Decemberben a német ipari termelés 3,6 százalékkal volt kisebb a februárinál, ami a koronavírus-járvány első hulláma miatt bevezetett korlátozó intézkedéseket megelőző utolsó hónap volt.

MTI / Okosipar.hu