- Hirdetés -

- Hirdetés -

Növekedést jósol 2026-ig az intelligens címkék piacán a Fortune Business Insights 

Az intelligens címkék piacának átlagos éves növekedési üteme (CAGR) 17,3% –ra emelkedik 2026-ig, a tiszta címkével ellátott termékek iránti növekvő kereslet hatására – állítja a Fortune Business Insights. 

Az intelligens címkék piacának globális mérete 2026-ra várhatóan eléri a 13,91 milliárd USD-t. A clean labellel ellátott termékek iránti növekvő kereslet pozitív hatással lesz a piac növekedésére az elkövetkező években. A Fortune Business Insights közleménye szerint  – melynek Az intelligens címkék piacának mérete, a részvények és az iparág elemzése technológiánként címet adták – a piac 3,93 milliárd USD értékű volt 2018-ban, és a 2019-2026-os előrejelzési időszakban 17,3%-os évenkénti átlagos növekedést ér majd el.  

A jelentésben szereplő technológiák az elektronikus cikkfigyelés (EAS) biztonsága, az RFID, az érzékelővel ellátott címkék, a közeli terepi kommunikációs címke és a QR Code/2D vonalkód voltak. A végfelhasználók csoportjában többek között a kiskereskedelem, az egészségügy és gyógyszerészet, az ételek és italok, a fogyasztói elektronika, az ellátási lánc és logisztika, a szállítás és még sok más ágazat is helyet kapott.  

A kutatás apropóját az a tény szolgáltatta, hogy 2019 novemberében a Smartrac bejelentette, hogy együttműködik az Avery Dennison Corporation-nel a cég RFID transzponder divíziójának értékesítése során. A Smartrac RFID-címkéi növelik a Dennison intelligens címkézési platformjának értékét. Ez az együttműködés nemcsak elősegíti a vállalat növekedését, hanem pozitív hatással lesz a globális piac növekedésére is az elkövetkező években. Korábban, még 2018-ban a SATO jelentett be hasonló horderejű eseményt, mégpedig azt, hogy partneri kapcsolatba kezd az UNTUCKit-tel. Az akvizíció azért jelentős, mert a társaság az UNTUCKit RFID-címkéit használva kezd bele a teljes készletgazdálkodásának a fejlesztésébe. 

A jelentés következtetései alapján az elkövetkező években valószínűleg az észak-amerikai piac fog majd domináns szerepet játszani. Erre egyrészt az enged következtetni, hogy a térségben számos nagyvállalat van jelen, ami alapot teremtett a regionális piac növekedéséhez. Másrészt az észak-amerikai térségben működő nagyvállalatok növekvő beruházásai a piaci növekedés előmozdítására irányulnak. 2018-tól az észak-amerikai piac 1,47 milliárd USD értékű volt, és ez az érték az előrejelzések szerint tovább növekszik. 

A jelentésben kiemelten a legfontosabb társaságok az Avery Dennison Corporation, az Advantech Co., Ltd., a Checkpoint Systems, Inc., az Alien Technology, Inc., a CCL Industries Inc., a Multi-Color Corporation Invengo Technology Pte. Ltd., a Mühlbauer Group, a Zebra Technologies Corporation és a Smartrac N.V. 

Fortune Business Insights szakértő vállalati elemzéseket és pontos adatokat nyújt a kis- és középvállalatok mellett a nagyvállalatok számára is, átfogó kutatásaik révén a globális piacok alakulásáról adnak tájékoztatást. Mindezzel a cégeket szeretnék segíteni abban, hogy a kellő időben tudjanak döntéseket hozni.  

Hegyi Heni/NEW technology magazin

Akár ez is tetszhet