Növekvő szállítmányozási igények Mexikó és Amerika közt

Új telephellyel bővült a Gebrüder Weiss az Egyesült Államokban. A Texasban, El Paso városában található központ lesz a csomópontja a Mexikó és az USA közötti rakományok áramlásának. Ez a logisztikai szolgáltató válasza a két ország közötti növekvő áruáramlásra és az ebből eredő szállítási kapacitásigényre.

„Mexikó helyzete felértékelődik az Egyesült Államok autó-, acél- és textiliparának köszönhetően. Az új, El Pasó-i telephelyünkkel immár határokon átnyúló szállítási szolgáltatásokat nyújthatunk a térségben az ügyfeleinknek, a teljes rakományra összpontosítva” – magyarázza Mark McCullough, a Gebrüder Weiss területi vezetője.

El Paso a mintegy 700.000 lakosával a hatodik legnagyobb város Texasban, stratégiai jelentősége abban rejlik, hogy Mexikó és az USA határán helyezkedik el, így az áruszállítás szempontjából fontos pozíciót képvisel. A térség legnagyobb iparágai a következők: textil, autó, orvosbiológia és elektronika. A város elhelyezkedése közlekedési szempontból is rendkívül kedvező, hiszen az Interstate 10 államokat átszelő autópálya könnyedén elérhető – a sztráda az USA nyugati partjától indul, és egészen a keleti partig tart, útvonala nyolc államot érint, és hossza 3959,53 kilométer. Továbbá az El Pasó-i repülőtérről gyorsan elérhetők az olyan nagy csomópontok, mint Chicago, Dallas vagy éppen Los Angeles.

- Hirdetés -

A Gebrüder Weiss 2017-ben saját országos szervezetet alapított az USA-ban chicagói székhellyel. Ettől kezdve stabilan működik a térségben, és dinamikusan bővíti a hálózatát. Jelenleg összesen nyolc helyen kínálnak szállítási és raktározási szolgáltatást, amelyek: Chicago, Atlanta, Boston, Dallas, El Paso, Los Angeles, New York és San Francisco.

Némethi Botond, Okosipar.hu/Gebrüder Weiss

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Akár ez is tetszhet