Okosabb, és terjeszkedik az Aniai hamburgersütő robotkonyhája

Gyorsan növekszik a robotizált konyhai megoldásokra specializálódott Aniai vállalat, amely a közelmúltban jelentős bevételre tett szert már meglévő és újonnan jelentkezett befektetői által. A 12 millió dolláros tőkeinjekcióval az Aniai eddigi összfinanszírozása 15 millió dollárra nőtt, megteremtve a lehetőségét a startup továbbfejlesztésének – derül ki a Robotics & Automation News portálon frissen megjelent cikkből.

A 2020-ban alapított startup a hamburgerek sütésére szolgáló robotizált megoldások fejlesztésére és forgalmazására fókuszál. Zászlóshajó termékét, az Alpha Grillt olyan kétoldalas sütővel látták el, amely egyszerre akár nyolc pogácsát, óránként pedig kétszázat képes megsütni. Ezzel nemcsak az említett munkafázis idejét, az ehhez szükséges emberi munkaerőigényét is racionalizálja.

„Az Aniait hazai és nemzetközi befektetők egyaránt támogatják. Ők felismerték a jövő lehetőségeit innovatív megoldásainkban, követve eddig elért eredményeinket a vendéglátóiparban. A legutóbbi tőkeinjekció abban segíti küldetésünket, hogy a robotika és az automatizáció révén javítsuk a konyhai termelékenységet. Emellett tervezzük, hogy az év elején fejlett, felhőalapú, mesterségesintelligencia- szoftverrel egészítjük ki a robotikai megoldásokat, hogy tovább javítsuk az Alpha Grill tudását és teljesítményét”, nyilatkozta Gunpil Hwang, az Aniai vezérigazgatója és társalapítója.

- Hirdetés -

Az Alpha Grill közelgő szoftverkiadása olyan funkcióval bővül, amely a mesterséges intelligenciát alkalmazza a hamburgerpogácsák színének és minőségénék megállapítására, értékelésére. Ha pedig egy pogácsa nem felel meg a márka sütési előírásainak és követelményeinek, az Alpha Grill azonnal értesíti az illetékes személyzetet, így garantálva a készülő étel megfelelő minőségét. A szóban forgó funkció májusban debütál a National Restaurant Association Show élelmiszeripari szakkiállításon.

A New York-i székhelyű Aniai 2023 harmadik negyedéve óta kísérleti jelleggel több vezető észak-amerikai hamburgermárkával teszteli az Alpha Grillt. Ezt a kört az előttünk álló esztendőben tovább bővítené. Az Alpha Grillt már hét dél-koreai hamburgerfranchise-nál is hadra fogták. Emellett az Aniai nemrégiben új partnerséget jelentett be a Lotteria, a Teisty Burger és a Fault Burger cégekkel, ami további 500 Alpha Grill-előrendelést jelent 2024 első negyedévében.

Vörös István, Okosipar.hu