- Hirdetés -

- Hirdetés -

Okosgyárat nyitott a Vitesco Technologies Debrecenben

A modern hajtáslánc technológiák és elektromobilitási megoldások vezető nemzetközi beszállítója, a Vitesco Technologies ma hivatalosan is megnyitotta debreceni üzemét. A február óta már működő 7000 négyzetméteres gyár tovább erősíti a vállalat nemzetközi jelenlétét a tiszta meghajtási megoldások iránti, egyre növekvő kereslet kiszolgálására. Az eseményen részt vett Szijjártó Péter külgazdasági- és külügyminiszter, Dr. Pósán László, a térség országgyűlési képviselője és Dr. Hans-Jürgen Braun, a Vitesco Technologies globális gyártási hálózatért felelős operációs vezetője.

Köszöntő beszédében Lukas Juranek, a debreceni gyárat üzemeltető Vitesco Technologies Hungary Kft. ügyvezető igazgatója úgy fogalmazott: „Egy olyan csúcstechnológiás okosgyárat hoztunk létre, amely megfelel az energiahatékony zöld beruházások elvárásainak. Debrecenben a Vitesco Technologies nem csak magas minőségű termékeket állít elő a tiszta és fenntartható mobilitáshoz, de remek karrierlehetőségeket is kínál a régió munkavállalóinak.”

Dr. Hans-Jürgen Braun, a Vitesco Technologies globális gyártási hálózatért felelős operációs vezetője elmondta: „Ez a korszerű üzem fontos szerepet játszik a Vitesco Technologies számára az autóipar olyan globális tendenciáinak követésében, mint a villamosítás, a digitalizáció és a fenntarthatóság. Globális gyártási hálózatunk fontos pilléreként jelentősen hozzájárul jövőbeli stratégiai céljaink eléréséhez.”

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Dr. Pósán László, a térség országgyűlési képviselője beszédében emlékeztetett arra, hogy Deberecen olyan város, amely évszázadok óta nyitott az újdonság befogadására, miközben ezer szállal kötődik a hagyományaihoz is. Éppen ezért a Vitesco Technoligies  ideális partnert talált Debrecenben, amelynek a céghez hasonlóan ambíciózus és  jövőbetekintő tervei vannak. Az új gyár lehetőséget kínál arra, hogy az itt dolgozók helyben szerezhetik meg a legmodernebb tudást, ismerhetik meg a legújabb technológiákat.

Szijjártó Péter  külgazdasági és külügyminiszter  megnyitóbeszédében kiemelte, hogy  az autóipar a magyar gazdaság gerincoszlopa, az ágazat termelése az első négy hónapban 26 százalékkal volt nagyobb, mint egy évvel korábban. Éppen ezért fontos a kormány számára, hogy ezt a szerepet az autóipar új korszakában is meg tudjuk őrizni. Ebben játszik kiemelkedő szerepet a Vitesco Technologies új debreceni gyára.

Forrás: Vitesco Technologies

A Vitesco Technologies debreceni új üzeme megnyitásával 450 munkahelyet teremt a városban 2022 közepére. A 35,9 milliárd forintos beruházás keretében elkészülő gyár csúcstechnológiás autóipari elektronikát és sebességváltó vezérlőket állít elő. Emellett az elektromobilitás és a járművek villamosításának más területeivel is foglalkozik, ennek keretében gyártanak 48 voltos indítógenerátort mild hibridekhez. Emellett az üzem az RE100 nemzetközi kezdeményezés tagjaként 100%-ban megújuló elektromossággal működik, akárcsak a Vitesco Technologies közel ötven üzeme világszerte.

Vitesco Technolgies

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Akár ez is tetszhet