- Hirdetés -

- Hirdetés -

Okoslogisztikai támogatással ért célba az Ökumenikus Segélyszervezet szállítmánya

Az ünnepek előtt jelentősen megnövekedett adományszállítási feladatok ellátásában segítette az Ökumenikus Segélyszervezetet az okoslogisztikai megoldásokat nyújtó DoDo. A forgalmi helyzet és a szállítási feladatok mesterséges intelligencia alapú elemzésével a cseh startup gyorsan és a lehető legrövidebb úton juttatott el a többi között tartós élelmiszereket, higiéniai termékeket és játékokat a karitatív szervezet egyik családokat segítő központjába.

Adventkor nagymértékben növekszik a lakosság adományozási kedve az év többi időszakához képest, minden évben komoly logisztikai kihívások elé állítva ezzel a hazai segélyszervezeteket. Adományokat nemcsak a városok és falvak között szállítanak, hanem Budapesten belül is számtalan csomagot kell eljuttatni a rászorulóknak az ünnepek előtt különösen sűrű forgalomban. Utóbbiban segítette az Ökumenikus Segélyszervezet munkáját a cseh DoDo azzal, hogy átvállalta tartós élelmiszerek, ruhák, higiéniai termékek és tanszerek szállítását Kőbányáról a szervezet egyik csepeli intézményébe. A mesterséges intelligencia alapú útvonaltervezéssel nemcsak az egyes útvonalak aktuális terheltségét, de a forgalom várható alakulását is számításba vette a cseh startup, amelynek köszönhetően jelentősen csökkentette a kiszállítási időt, így az adományok gyorsan célba értek.

„Fontosnak tartjuk, hogy kapacitásainkhoz mérten mi is kivegyük részünket az adományok eljuttatásában. Szolgáltatásunk ereje abban rejlik, hogy a logisztikai feladatok átvállalásával lehetővé tesszük partnereink számára, hogy teljes mértékben alaptevékenységük ellátására fordíthassák minden idejüket és erőforrásukat. Örömmel tölt el, hogy okoslogisztikai megoldásaink a nonprofit szférában is hasznosnak bizonyulnak, és bízom benne, hogy a jövőben is lesz lehetőségünk segíteni az Ökumenikus Segélyszervezet munkáját” – mondta Sáfár Károly, a DoDo magyarországi képviselője.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

„Minden évben advent a legmozgalmasabb időszak az Ökumenikus Segélyszervezet életében. Felemelő érzés megtapasztalni, hogy mennyi felajánlás érkezik ilyenkor mind a lakosság, mind pedig a vállalatok részéről. Rengeteg csomagot szállítunk a rászorulóknak még a karácsony előtti utolsó napokban is, ezért hálásak vagyunk a felajánlott segítségért!” – emelte ki Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója.

DoDo

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Akár ez is tetszhet