Önjáró teherautó szállítja az ismert háztartásigép-gyártó termékeit

Az önvezető elektromos járművekre szakosodott svéd Einride vállalattal karöltve indított „teljes munkaidőben” hadra fogott autonóm teherautókat a GE Appliances amerikai háztartásigép-gyártó cég, mely úgy véli, a kereskedelmi forgalmat segítő önvezető autók közlekedési integrációjában ez fontos mérföldkő – olvasható a roboticsandautomation.com cikkében.

A GE Appliances, amelynek 2016 óta többségi tulajdonosa a kínai multinacionális háztartási gépeket gyártó Haier, a készáru napi szállításának módját reformálta meg az új technológia bevezetésével.

Az önvezető autó hétfőtől csütörtökig a GE Selmerben lévő gyára és raktára között ingázik, és naponta hétszer fordul. Kialakítása révén fontos kiemelni, hogy a fuvarok zéró károsanyag-kibocsátással járnak, azaz nem terhelik a környezetet.

- Hirdetés -

Henrik Green, az Einride autonóm technológiákért felelős vezérigazgatója büszkén nyilatkozott arról, hogy a GE Appliances-szal karöltve élen járhatnak az önvezető járművek kereskedelmi felhasználásának terén. „Alig várjuk, hogy szintet lépjünk, és az autonómia a legkülönbözőbb piaci szegmensek területén is kulcsfontosságú szerepet kapjon a közlekedésben”.

A GE Appliances partnerei között van a TaskWatch és a Slip Robotics. Előbbi AI kamerái által képes parancsokkal irányítani a dokkolóelemeket, illetve a megfelelő helyre koordinálja az Einride autonóm járművét, valamint értesíti a Slip robotot, hogy az autó készen áll a rakodásra. A Slip ezután automatizáltan elvégzi a rakodást, 80 százalékkal csökkentve a kézi rakodási időt. Az eszközök és a távoli irányító közötti biztonságos kapcsolatról az Ericsson cég gondoskodik.

„Az Einride-dal való partnerségünk Selmerben jól tükrözi a robotika és az automatizálás terén vallott nézetünket. Ez a projekt hozzájárul a károsanyag-kibocsátás csökkentéséhez, és lehetővé teszi, hogy munkatársaink olyan feladatokra összpontosíthassanak, amelyek igénylik az emberi jelenlétet. Az önjáró autók által csökken a zsúfolt terek forgalma, és biztonságosabb munkakörnyezetet teremtenek. Hiszünk abban, hogy a robotikának és az automatizálási technológiának az emberekkel és az emberekért kell dolgoznia”, így Green.

Vörös István, Okosipar.hu