Online rendezik meg a DEXPO-t!

A koronavírus-járvány miatt első alkalommal online rendezi meg az idei, sorrendben tizenötödik központi beiskolázási rendezvényét, a DEXPO-t a Debreceni Egyetem (DE) – közölték az intézmény vezetői hétfőn online sajtótájékoztatón.

Bartha Elek oktatási rektorhelyettes jelezte: 14 karon több mint 71 alap- és 87 mesterszakon, kétszázat meghaladó szakirányú továbbképzéssel, Magyarország legszélesebb képzési kínálatával várják a hallgatókat, akik a jövő tanévben már remélhetőleg hagyományos körülmények között, személyes jelenléttel, a közösségi lét minden előnyét megélve kezdhetik meg egyetemi tanulmányaikat Debrecenben.

Új területeket is kínálnak a leendő hallgatóknak jövő szeptembertől: a szolnoki campuson például először indítanak egészségügyigondozás-, ápolás-, betegellátás-, védőnő-, gyógytornász- vagy dietetikus képzéseket, Debrecenben pedig az angol mesterszak mellett megkezdik az alkalmazott matematikusok angol nyelvű képzését is, amivel eléri a 70-et az angolul hallgatható szakok száma – ismertette.

- Hirdetés -

Bartha Elek hozzátette: a képzés minőségét jól jelzik a nemzetközi rangsorok, legutóbb például a debreceni orvos- és egészségügyi képzés ötvenet lépett előre és bekerült a top 300-ba. Ezek az eredmények is hozzájárulnak ahhoz, hogy évről évre több külföldi diák szeretne Debrecenben tanulni: jelenleg 120 országból több mint hétezer hallgatója van az egyetemnek.

Rőfi Mónika, a DE rendezvénykoordinációs központjának vezetője elmondta: tavaly hatezer egyetemre készülő középiskolás kereste fel a DEXPÓ-t az egyetemen, reményei szerint hasonló lesz az érdeklődés az idei online expó iránt, amelyet november 23-ától egy héten át délután négytől kísérhetnek figyelemmel az érdeklődők a rendezvény YouTube-csatornáján.

Az online expón a képzési lehetőségek mellett az egyetemi nemzeti könyvtár szolgáltatásairól, a sportolási és szabadidős lehetőségekről, az ösztöndíjrendszerről, a lakhatásról is kapnak majd tájékoztatást a fiatalok, az intézményben korábban végzettek pedig arról is beszélnek majd, mennyit ér a piacon a debreceni diploma – közölte.

Molnár Dániel, a doktorandusz önkormányzat elnöke azt monda, az ország egyik legnagyobb hallgatói közössége „multikulturális és zöld környezetben” tanulhat Debrecenben, ahol 16 kollégiumban ötezer hellyel várják az új egyetemi polgárokat.

MTI

- Hirdetés -

- Hirdetés -