- Hirdetés -

- Hirdetés -

Optimalizált marás a rezgésmentes megmunkáláshoz

A Sandvik Coromant új, nagy előtolású marási megoldást mutat be

A fémforgácsolás terén vezető Sandvik Coromant új, nagy előtolású marószerszámot dobott piacra. A CoroMill® MH20 elsősorban ISO S, M és P anyagok üregeinek vagy zsebeinek marásához készült. A CoroMill® MH20 biztonságos és rezgésmentes megmunkálást biztosít, különösen a nagy kinyúlásoknál, így a CoroMill® MH20 a legjobb élbiztonságot nyújtja a különböző iparágak számára, és különösen alkalmas a repülőgépipari alkatrészek megmunkálására.

A CoroMill® MH20 kiegészíti a CoroMill® termékcsalád meglévő termékeit, és stratégiai hiányt pótol a nagy előtolású indexálható marógépek termékcsaládjában. A CoroMill® MH20-at úgy tervezték, hogy minimális rezgés mellett nyújtson megbízhatóságot, és olyan alkalmazásokhoz igazították, ahol az alkatrészek megmunkálása közismerten nehéz, például az olaj- és gáziparban, az öntőformák és szerszámok gyártásában, valamint a repülőgépiparban.

Mivel a szerszám nagy kinyúlásoknál is képes megmunkálni, különösen előnyös a repülőgépiparban. Ez a módszer fontos követelmény a mély, keskeny zsebek megmunkálásakor, amikor a repülőgép vázát alkotó alkatrészek, például az alszegmensek repülőgépvázában található tartógerendák előállításához ez szükséges. Ezeket a gerendákat gyakran kovácsolt titánból készítik, és a nagy kinyúlások követelményével párosulva ez nehéz megmunkálási környezetet teremt, amely nagy vibrációs kockázatot jelent.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

A hagyományos négyélű koncepcióval ellentétben a CoroMill® MH20 kétélű lapkával készült. Ez különösen előnyös, mivel azt jelenti, hogy a lapka leggyengébb része messze van a fő vágási zónától, ami nagyobb megbízhatóságot és kopás elleni védelmet biztosít. Ez azt is jelenti, hogy a sarok vagy fal ellen történő megmunkálás nem befolyásolja a következő él vagy vezető sarok megmunkálását, így élenként azonos teljesítményt biztosít.

Az innováció másik területe a CoroMill® MH20 lapka vágóél-geometriája. Míg a ferde élkialakítás fokozatos és könnyű vágási műveletet biztosít, amely kisebb energiafogyasztást igényel, lehetővé téve a kisebb gépek használatát, addig a fő vágóél és a lapka sarokrádiuszának optimalizált élvonala további folyamatbiztonságot nyújt, és megbízható, személyzet nélküli megmunkálást tesz lehetővé.

„Az olyan iparágak alkatrészeinek megmunkálása, mint a repülőgépipar, az olaj- és gázipar, valamint az öntvény- és szerszámgyártás, kihívást jelenthet” – mondta Sangram Dash, a Sandvik Coromant alkalmazásmenedzsere. „Csak a repülőgépiparban a gyártóknak olyan körülményeket kell kezelniük, mint a vékony padlók és falak, mély zsebek és szűk sarkok. A CoroMill® MH20 tervezésekor mindezen ágazatok szigorú követelményeit tartottuk szem előtt.

A szerszám például képes több különböző művelet elvégzésére, így csökkentve a gyártás során szükséges szerszámok, szerszámcserék és szerszámkezelési műveletek számát, ezáltal csökkentve a ciklusidőt és javítva a gyártás gazdaságosságát. Továbbá, a Sandvik Coromant a nagy előtolású koncepciókon belül először vezet be dedikált lapkageometriákat a különböző ISO-területekre, hogy nagyobb optimalizált folyamatbiztonságot és termelékenységet biztosítson.

„Különösen a repülőgépipari megmunkálásban dolgozó mérnökök nem engedhetik meg maguknak, hogy hibázzanak, kivált, ha a repülőgépmotorok alkatrészeinek minőség-ellenőrzési elvárásai olyan magasak, ezért a Sandvik Coromant számára kiemelt fontosságú, hogy megbízható, egyenletes élettartamú szerszámokat tudjon szállítani.”

A CoroMill® MH20 tervezésekor nagy jelentőséggel bírt a szerszám élettartamának meghosszabbítása a nagyobb megbízhatóság mellett. Valójában egy másik Sandvik Coromant nagy előtolású marószerszámmal, a CoroMill® 415-tel összehasonlítva 32%-os szerszáméltartam-növekedést mutatott, jelentősen jobb alkatrészminőség mellett, amikor egy titán repülőgép-szárnytartó alkatrészt munkáltak meg. Ezen túlmenően a konkurens szerszámokkal összehasonlítva további tesztek bizonyították a kiváló megbízhatóságot és a biztonságosabb megmunkálási teljesítményt acél és rozsdamentes acél munkadarabok megmunkálásakor.

Sandvik Coromant

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Akár ez is tetszhet