Őrült tempóban növekszik a Sierra Space

Gyorsan felzárkózhat a kereskedelmi célú űrrepülés újabban ismertté vált szereplői mellé a Sierra Space, amelynek első saját repülője (eddig főleg műholdakon, hajtóműveken és alrendszereken dolgoztak) már idén elhagyhatja a légkört. Ehhez kb. ezer új munkatársra lesz szükségük – tudta meg az Industry Week.

A lap információi szerint csak 2022-ben legalább 700 embert vesznek fel (ennyi pozíciót egyik napról a másikra meg is nyitottak), majd további százak érkezhetnek, így az év végéig gyakorlatilag duplájára nő a jelenlegi 1.100 fős létszám. Az elérhetővé vált pozíciók javát, kb. négyszázat, mérnököknek tartják fenn, és elsősorban a louisville-i, illetve denveri telephelyek állományába fognak kelleni. További dolgozókat várnak ugyanakkor Madisonba (Wisconsin), Brevard Countyba (Florida) és Durhamba (Észak-Karolina) is.

A döbbenetes bővítést egy nemrég zárult tőkealap-növelés tette lehetővé: a 30 éves vállalat – különböző finanszírozások bevonásával – 1,4 milliárd dollárt gyűjtött tavaly, így célegyenesbe fordulhat a Dream Chaser fejlesztése. Az űrhajótól – összhangban a NASA-val kötött szerződésükkel – legalább 15 küldetés végrehajtását várják el. A pilóta nélküli repülések során 5,5 tonna rakománnyal kell elérnie a Nemzetközi Űrállomást, ahová főleg vizet, ételt és egyéb ellátmányt, valamint tudományos kísérleti anyagokat és persze legénységet fog rendszeresen szállítani.

- Hirdetés -

Gábor János, Okosipar.hu

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Akár ez is tetszhet