Ötmillió Flygt szivattyúnál tart a Xylem

A Víz Világnapjára készült el az ötmilliomodik Flygt szivattyú a Xylem svédországi üzemében, a berendezést az Egyesült Királyságban működő vízszolgáltatónál, a Scottish Waternél használják majd. A hazai szennyvíz átemelőkben már többszáz Flygt Concertor szivattyú működik, amelyek az üzemeltetőknek a korábbi technológiához képest 20-30 százalékos energiamegtakarítást hoztak.

A víztechnológiai megoldásokat fejlesztő és forgalmazó Xylem svédországi üzemében elkészült az ötmilliomodik Flygt szivattyú. A fontos mérföldkövet jelentő berendezés a Flygt Concertor termékcsaládba tartozik, ami a világ első integrált, digitális intelligenciával rendelkező szennyvíz-szivattyú rendszere. A csúcstechnológiát képviselő, a hagyományos szivattyúrendszerekhez képest akár 70 százalékos energiamegtakarítást is biztosítani képes készülék az Egyesült Királyságban működő vízszolgáltatónál, a Scottish Waternél üzemel majd. A berendezés támogatja a céget abban, hogy teljesíthesse azon kötelezettségvállalását, hogy 2040-re nullára csökkentse károsanyag kibocsátását.

A vízszolgáltatók folyamatosan dolgoznak azon, hogy egyre magasabbra tegyék a lécet az infrastruktúrájuk hatékonyságát, fenntarthatóságát és megfizethetőségét illetően. Világszerte több mint egy évszázada működünk együtt ügyfeleinkkel, hogy fejlesszük a legnagyobb vízügyi kihívások kezelését segítő Flygt technológiánkat. A modern innovációk közé tartozik az adatelemzés és a döntési intelligencia alkalmazása a vízhálózatok optimalizálása érdekében. Ezek a nagy hatékonyságú technológiák segítenek a közműszolgáltatóknak abban is, hogy drasztikusan csökkentsék az energiahasználatukkal kapcsolatos üvegházhatású gázkibocsátást” – mondta el Hayati Yarkadas, a Xylem „Water Infrastructure” üzletágért felelős elnöke.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

A Xylem piacvezető Flygt megoldásait világszerte alkalmazzák, és jelentős működési és környezetvédelmi előnyöket biztosítanak az ügyfelek és közösségek számára, amit többek között a Scottish Water, a Heathrow repülőtér és egy michigani szennyvízszolgáltató példái is mutatnak:

  • A Flygt Concertorral végzett teszt évi 42 000 font (mintegy 55 000 dollár) költségmegtakarítást és akár 40 százalékos energiamegtakarítást eredményezett a Scottish Waternél.  Emellett az eszközök megbízhatóságában is jelentős javulást tapasztaltak, a karbantartási igények 99,8 százalékos csökkenésével. [1]
  • A Flygt Concertor telepítése óta a Heathrow repülőtér vízszolgáltatási részlegénél sikerült elkerülni a dugulásokat és több mint 50 százalékkal csökkenteni az energiafogyasztást, miközben megtakarították a tisztítási és karbantartási költségek 87,5 százalékát. [2]
- Hirdetés -

- Hirdetés -

[1] scottish-water—sustainability-report—uki.pdf (xylem.com)

[2]  Flygt Concertor halves energy use at Heathrow Airport | Xylem US

Xylem

- Hirdetés -