PLC szakmérnök képzés indul az Óbudai Egyetemen

Minden termelő céghez, olyan erősen képzett mérnökök kellenek, akik képesek fejleszteni, tervezni, és programozni. Szakértők az elektronika, a mechanika, a mechatronika, a gépek biztonsága, az IT és a robotizálás területén.

A PLC (Programmable Logic Controller) szakmérnök szerepe egy gyárban több területen is szükséges, így a vállalatnak nem elég egy-két szakembert alkalmaznia, inkább egy mérnök csapatra van szüksége, akik tudásukkal támogatják a termelés összes szintjét és biztosítják a gyártósorok üzembiztosságát. A PLC mérnökök szerepe a karbantartás, a fejlesztés, a beruházás és a tervezés területén is elengedhetetlen.

Ezekre a kihívásokra válaszul, az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kara 2 féléves, levelező képzési rendszerű, a hazai felsőoktatásban akkreditált PLC szakmérnök képzést indít.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

A képzés célja olyan szakmérnökök képzése, akik gépbiztonság­ technikát, loT-t, ipar 4.0 megoldásokat, az automatizálást, a hidraulikus és pneumatikus rendszerek felépítését, vezérlési eszközöket és feladatokat, valamint az iparban használt gépvezérlők, PLC-k és HMI-k (Humán Machine Interface) programozását, működését és ezek rendszerbe integrálását magas szinten ismerik és alkalmazzák, így piacképes tudással el tudnak majd helyezkedni a hazai és nemzetközi termelő vállalatoknál.

Újonnan és korszerűen felszerelt PLC laborral rendelkezünk Oktatóink az iparból, olyan különböző cégektől , érkeznek, akik elméleti és gyakorlati szinten is több éves tapasztalattal rendelkeznek Hallgatóink valós ipari mintaprojekteken és az i iparban használt legmodernebb technológiákon keresztül sajátíthatják el az automatizálást és a PLC programozást.

Képzés kezdete: 2022 szeptember.

Jelentkezési határidő 2022. augusztus 15. A férőhelyek száma korlátozott.

További információkért látogasson el honlapunkra: http://bgk.uni-obuda.hu/hu/felnottkepzesikozpont/plc-szakmernok vagy keresse fel kollégáinkat a megadott elérhetőségeken.

Misinszky Gábor szakmai vezető misinszky.gabor@bgk.uni-obuda.hu

Jakab Sára képzésszervező jakab.sara@bgk.uni-obuda.hu

 

Óbudai Egyetem

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Akár ez is tetszhet
https://www.okosipar.hu/wp-admin/post.php?post=7773&action=edit#