„Plug&Play” megoldás a gyors komissiózásra

A logisztikai folyamatok felgyorsítása és a költségek csökkentése érdekében érdemes megfontolni a raktár részleges automatizálási lehetőségeit. Az SSI SCHÄFER, az intralogisztika specialistája, tanácsadó partnerként intelligens raktártechnikai rendszerkombinációkat kínál a kisebb és közepes méretű vállalatok tipikus igényeihez, egyszerű Plug & Play megközelítéssel, megfizethető áron. Az SSI mobil robotok jó választásnak bizonyulnak a gyorsabb komissiózás érdekében raktári polcrendszerekkel kombinálva.

Az intralogisztikai struktúrák dinamikus piacokhoz való igazítása

A piacok és az ügyfelek igényei folyamatosan változnak, dinamikájuk azonban soha nem látott szintet ért el. Ez különösen az e-kereskedelemben figyelhető meg. Miközben egyre több és gyakoribb megrendelés érkezik, a rendelésmennyiségek csökkennek – néha darabárura vonatkozva. Sok kiskereskedőnek a gyorsan növekvő rendelésmennyiségekhez kell igazítania intralogisztikai struktúráit. A nem megfelelő helykihasználás miatt azonban előfordulhat, hogy a meglévő raktárkapacitás már betelt. További kihívást jelent a tervezési biztonság hiánya, a növekvő fix költségek és a munkaerőhiány.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Gyors komissiózás az SSI mobil robotokkal és állványrendszerekkel

A logisztikai döntéshozóknak érdemes megfontolniuk, hogy a részleges raktárautomatizálás megoldást jelenthet-e az egyre nagyobb kihívást jelentő követelményekre.  Az SSI SCHÄFER mobil robotokból (ún. RackBots) és állványrendszerekből álló kombinált raktártechnikai megoldása jelentősen csökkentheti a komissiózási és rendelési átfutási időt, miközben minimalizálja a hibaarányt. Ez a rendszerkombináció ideális az e-kereskedelemhez, gyorsan telepíthető a meglévő raktári létesítményekbe, bármikor könnyen bővíthető, és hosszú távon csökkenti a logisztikai költségeket.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Egy partner minden raktári rendszerhez

Az SSI SCHÄFER raktári és intralogisztikai rendszereinek összetevői tökéletesen illeszkednek egymáshoz a megbízható működés biztosítása érdekében. „Az SSI SCHÄFER képes kezelni a felületek koordinációját; emellett a termékek széles skálájára támaszkodik, így soha nem egy adott termékre fókuszál. Az ügyfelek nagyra értékelik, hogy mindent egyetlen partnertől kapnak.” mondja Markus Külken, az SSI SCHÄFER termékcsalád anyagáramlásért felelős alelnöke.

Raktári folyamatok racionalizálása és költségcsökkentés részleges automatizálással

Azok a vállalatok, amelyek az ismétlődő raktári folyamatok részleges automatizálását választják statikus állványrendszerekkel és mobil robotokkal, több szempontból is előnyben részesülnek. A Plug&Play megoldás lehetővé teszi a raktározási és komissiózási folyamatok egyszerű és költséghatékony automatizálását. Az áru a személyhez elv (GtP) minimalizálja a raktárban a gyaloglási távolságokat és a keresési időt, miközben csökkenti az alkalmazottak fizikai megterhelését. Ezáltal négyszeres termelékenységnövekedés érhető el a komissiózás során, miközben a szállítási pontosság még szezonális csúcsidőszakokban is biztosított. Ezzel egyidejűleg csökkentek a raktári folyamat költségei és minimalizálódtak a meghibásodási kockázatok. Ezzel a megközelítéssel a meglévő hely optimális kihasználása is elérhető. Az intralogisztikai rendszereket pontosan integrálják a meglévő épületekbe, ami a raktározási sűrűség 80%-os növekedését eredményezi.

A statikus állványrendszerek és az SSI mobil robotok tökéletes kombinációja

A mobil robotok lehetővé teszik a hatékony ember-gép együttműködést. Akár nyolc pufferállomással is rendelkeznek, óránként körülbelül 35-45 dupla ciklusra tervezték őket, és alig 10 méteres maximális magasságú raktárterületeket fednek le. Mind a robotok száma, mind az állványrendszer kialakítása testre szabható és igény szerint módosítható. A Plug&Play kialakítású keretrendszernek köszönhetően az állványrendszerek gyorsan és egyszerűen összeszerelhetők. Az SSI SCHÄFER újrafelhasználható tárolódobozai vagy kartondobozai alkalmasak az állványon való tárolásra és az onnan való kiemelésre.

További lehetőségek a raktárak részleges automatizálásához

Szükség szerint további raktári folyamatszakaszok is automatizálhatók. Például egy összekapcsolt munkaállomásokkal rendelkező szállítószekció integrálható a nagyobb komissiózási teljesítmény érdekében, akárcsak a helytakarékos SSI LOGIMAT® vertikális tárolóautomata a WEASEL® vezető nélküli  raktári szállító járműrendszerrel kombinálva a gyors utánpótlás érdekében. Mobil robotportok is használhatók, amelyek gyorsabbá teszik a tárolóládák tárolását és visszavételét. Ez a megközelítés lehetővé teszi a különböző raktári folyamatok fokozatos automatizálását – az áruk regisztrálásától a szállításban történő árukészletezésig – a vállalat hosszú távú intralogisztikai stratégiája érdekében.

SSI SCHÄFER

- Hirdetés -