Repülétechnikai eszközökkel fejleszt a Jaguar

A Jaguar Land Rover egy úttörő kutatási kísérletben vesz részt, hogy tesztelje a jövő járműveiben használni kívánt fejlett könnyűfémek és kompozitok képességeit. A kétéves projekt részeként a vállalat a repülőgépipar számára kifejlesztett technológiát használ annak vizsgálatára, hogy az anyagok hogyan reagálnak különböző terepeken a különböző környezeti hatásokra.

A jövőbeli Jaguar és Land Rover járművekbe tervezett új fémek és kompozitok mintáit repüléstechnológiai minőségű szenzorokba építikamelyeket a világ legszélsőségesebb fizikai körülményei között tesztelnek, Észak-Amerikán át 400,000 km-en keresztül.

Az érzékelők folyamatosan mérik az anyagok teljesítményét és megosztják az adatokat a Jaguar Land Rover brit termékfejlesztő csapatával. Ezekkel az információkkal a mérnökök pontosan megjósolhatják az anyag viselkedését a jövő járműveinek kidolgozása során – azzal a céllal, hogy a következő generációs könnyűfémek megfeleljenek a vállalat szigorú követelményeinek, valamint hosszabb élettartamúak és kiváló minőségűek legyenek.

- Hirdetés -

A Jaguar Land Rover a minőségbiztosítás és a gyártás vezető szereplőivel dolgozik együtt a jövő könnyű járműveinek fejlesztésén. A hatékonyság növelése és a károsanyag-kibocsátás csökkentése kulcsfontosságú része a Jaguar Land Rover „Destination Zero” programjának: zéró károsanyag-kibocsátás, zéró baleset, zéró forgalmi torlódás.

A kutatás a Gesamtverband der Aluminiumindustrie (GDA) részét képezi.

További információk

Jaguar

- Hirdetés -