- Hirdetés -

- Hirdetés -

Robotos megoldás két-hároméves megtérüléssel

A Vulcan Automation egy magyar robotikai rendszerintegrátor cég. Ugyanez a csapat korábban már felépített egy sikeres robotikai céget (Optoforce Kft.), most még egyszer szeretnék ezt megvalósítani. Profi, összeszokott társaság, amelynek célja, hogy az automatizálási problémákat felderítse, ezzel egy alternatívát nyújtva a magyar üzemeknek, hogy hosszútávon versenyképesek tudjanak maradni. Mindezt a lehető legegyszerűbb, legátláthatóbb, legkiszámíthatóbb módon.

Dömötör Ákos

A NEW technology magazinnak Dömötör Ákos, a Vulcan Automation Kft. ügyvezetője adott interjút.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Számos automatizálással foglalkozó vállalat született az elmúlt időszakban. A Vulcan Automation miben más a többi integrátor céghez viszonyítva?

Úgy gondoljuk, hogy szakértelmünket azokra az iparágakra érdemes fókuszálni, amelyek felzárkóztatásra szorulnak e téren. Két irányvonalat határoztunk meg, amelyek egyrészt a felületkezelés, másrészt pedig a nyomdaipari gépek kiszolgálása. Megfizethető és gyorsan megtérülő megoldásokat nyújtunk. A projektjeink általában 50-100.000 euró közötti áron mozognak, és hangsúlyt fektetünk arra, hogy minden ajánlatunk, amit kiadunk, két, de legkésőbb három éven belüli megtérülést realizáljon.

Strukturált folyamattal dolgozunk, azaz a partnerünkkel szoros együttműködésben alkotjuk meg a koncepciót, ami azt jelenti, hogy meghatározzuk a célokat és elvárásokat. Ami lehet például költség minimalizálás, kapacitás növelés, vagy a biztonsági kockázatok csökkentése. Az ingyenes folyamatfelmérés során megvizsgáljuk a jelenlegi gyártási folyamatokat és javaslatokat teszünk az automatizálási lehetőségekre, kiszámoljuk a megtérülést és készítünk egy koncepciót, valamint egy árajánlatot. Ezután, ha szükséges elvégezzük az esetleges módosításokat a tervezeten, majd indulhat a tesztelés és megvalósítás. A kész projektet az ügyfél telephelyén adjuk át, ilyenkor az installálás és tesztelés mellett a karbantartók, mérnök kollégák oktatását, betanítását is vállaljuk. 

Az elmúlt időszakban a vállalatok rohamos tempóban kezdtek el automatizálni. Hogy alakult az idei évetek, és mik a tervek a jövőre nézve?

A Vulcan Automation Kft. 2021 novemberében alakult, a tavalyi évünk a fókuszterületünk és a stratégiánk kialakításával telt. Az idei évben számos rendezvényen és konferencián szerepeltünk, ahol a szakmai érdeklődők megismerhették a megoldásainkat. Öt kiállításon vettünk részt, továbbá két saját eseményt rendeztünk meg, ezekre több, mint száz résztvevő volt kíváncsi.

A terveink szerint a közeljövőben bővítjük a csapatunkat, január elsejével már kezd is egy új munkatársunk, illetve az év folyamán további szakembereket is szeretnénk felvenni. A két fókuszterületünkön belül kiszélesítjük a kínálatunkat, azaz még fejlettebb megoldásokat kínálunk a partnereink számára.

Tovább folytatjuk a kiállításokon való szereplést, valamint a nyílt napok szervezését is. Februárban a legnagyobb lengyel nyomdaipari expón állítunk ki, májusban itthon az Ipar Napjain. Legalább két nyílt napot jövőre is tervezünk – de ha valaki olyankor szeretne megismerkedni az általunk integrált robotokkal, amikor épp nincs rendezvényünk, akkor is szívesen látjuk a telephelyünkön.

Vulcan Automation

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Akár ez is tetszhet