„Robotszakértő az Ön zsebében” – Már elérhető a magyar gyártók számára is!

Ez a szolgáltatás egy okostelefon segítségével virtuálisan összekapcsolja a felhasználót egy robotszakértővel, és a cég figyelmét a számára legmegfelelőbb automatizálási programra irányítja.

A COVID-19 járvány okot adott arra, hogy az ipar érdeklődése ismét a robotika felé forduljon.  Több vállalat úgy tekint a robotokra, mint amelyek biztosítják a folyamatos termelést akkor is, amikor kevesebb alkalmazott tud munkába menni a lezárások miatt.

Ezért a #HowToRobot elindította a „Távoli Automatizálási Felmérés” szolgáltatását, hogy a korlátozások ellenére felgyorsuljon az automatizálás folyamata. A szolgáltatás a gyártókat köti össze virtuálisan a robotika szakembereivel – ezáltal elkerülhető a fizikai kapcsolat.

- Hirdetés -

„A robotika szakembereit könnyebben elérhetővé tesszük az ipar szereplői számára, és jelentősen csökkentjük a szaktanácsadás költségeit. Tehát a kisebb gyártók is hasznát látják a szolgáltatásnak” – mondja Søren Peters, a #HowToRobot vezérigazgatója.

„Számos vállalat új feladatokat kíván automatizálni, de bizonytalanok azzal kapcsolatban, hogy melyik robotmegoldás a leghatékonyabb számukra. Most ahelyett, hogy egy robottanácsadó személyesen ellátogatna a gyártás helyszínére, virtuálisan, egy videóhívással oldjuk meg a helyszíni szemlét és a tanácsadást” – fejti ki a megoldásuk lényegét Søren Peters.


Ismerje meg a #HowToRobot szolgáltatását

ELOLVASOM


Gyorsabb megtérülési idő egy gondosan kiválasztott robotprojekttel

Egy normál körülmények között lezajló gyárlátogatás esetén a robottanácsadó teljes egészében bejárja a létesítményt, és gondosan elemzi az összes folyamatot. A „Távoli Automatizálási Felmérés” azt is lehetővé teszi a gyártóknak, hogy az élő közvetítés mellett videós körbevezetésen tekinthessék meg az üzemet, melyet a tanácsadó is végig figyelemmel kísér, és közben válaszol a felmerülő kérdésekre, konzultál a gyártóval.

Ez a virtuális gyárlátogatás lehetővé teszi a tanácsadó számára, hogy új robotprojektet javasoljon a gyártónak, és javaslatot tesz arra is, mely folyamatokat érdemes elhagyni.

„Néhány robotprojekt eleinte kifejezetten egyszerűnek tűnik, de végül nagyon bonyolultnak és drágának bizonyulhat, mert a szükséges technológia még nem elég fejlett.  Ha kezdettől fogva elegendő időt és energiát fordítunk a megfelelő projektekre, akkor a megoldás értéke és megtérülése sokkal magasabb lesz” – mondja Mikkel Viager robotmérnök, a program egyik független tanácsadója. „A virtuális szakértői látogatás gyorsabb és költséghatékonyabb a gyártó számára, többek között azért, mert például nem kell időt tölteni a helyszínre utazással” – emeli ki Mikkel Viager.

Világszerte elérhető a robotizálási értékelés a gyártók számára

„A ’Távoli Automatizálási Felmérés’ már világszerte elérhető a gyártók számára, azonban a #HowToRobot főleg Európára összpontosít, ahol több mint kétmillió üzem található. Jelenleg az európai ipari szövetségeket és más hasonló szervezeteket igyekszünk megnyerni, hogy növeljük tagjaik versenyképességét az ötletes automatizációs megoldások segítségével. Ezek a szervezetek gondoskodni akarnak arról, hogy tagjaik hozzájussanak a megfelelő eszközökhöz, melyekkel robotizálási és automatizálási törekvéseik sikeresek lehetnek – mondja Søren Peters. „Habár egy robotikai mérnök óradíja viszonylag magas, a virtuális látogatás jelentősen csökkenti a ráfordított időt, és ezáltal a teljes költséget. Ez a lehetőség az alacsonyabb jövedelmű országok számára is rendkívül hasznos” – teszi hozzá Søren Peters.

A #HowToRobot vállalatról

A #HowToRobot a világ első digitális robotközpontja. Segít a gyártóknak az automatizálási projektek sikeres megtervezésében és kivitelezésében, valamint összekapcsolja őket a megfelelő szállítókkal. A #HowToRobot több mint 9000 robotikai és automatizálási megoldással foglalkozó szolgáltatót tart nyilván. A „Távoli Automatizálási Felmérés” eszköz a gyártók számára virtuális hozzáférést biztosít a robotika szakértőihez.

Weboldal: #HowToRobot


Időpontfoglalás a #HowToRobot-nál:

NÉZZÜK