SAF – az új porágyas additív gyártási technológia

Forrás: Stratasys

Megérkezett Magyarországra a Stratasys SAF™ technológiája, a H350 additív gyártóberendezés. A gépet forgalmazó VARINEX Zrt értékesítőjét, Hermán Balázst kérdeztük a berendezés előnyeiről.

Kiknek érdemes igazán ebben a 3D nyomtatóban gondolkodniuk?

Elsősorban azoknak az ügyfeleknek ajánlom a Stratasys H350-et, akik a hagyományos technológiákkal történő, kis- és közepesszériás gyártást szeretnék kiváltani 3D nyomtatással. Jóval rugalmasabb a termelés és sokkal rövidebb az átfutási idő, mert nincs szerszámozásra szükség.

- Hirdetés -

Leginkább a gyártó cégek érdeklődnek a SAF technológia iránt, akik kisebb szériák sorozatgyártásában keresnek a hagyományos fröccsöntésnél rugalmasabb megoldást. Számukra fontos a költséghatékonyság, az átfutási idő csökkentése és az adott termék minél gyorsabb piacra juttatása.

Mióta létezik a SAF technológia?

Ez egy új, másfél éves technológia. Nagy termelékenységet biztosít, és az alkatrészek számától és méretétől függetlenül ugyanannyi a gyártási ideje egy teljes munkatérnek. A H350 3D nyomtatóban 20 literes térfogatú munkatér van, amelynek a teljes nyomtatási ideje 10 és fél óra. A berendezés jelenleg az ipar által széles körben használt PA11 és a PA12 alapanyagokkal érhető el. 

Milyenek a visszajelzések?

Minden ügyfelünk meglepődik, hogy a SAF technológia mennyivel termelékenyebb, mint az általánosan ismert 3D nyomtatási eljárások. Van olyan ügyfelünk, akinek több különféle gyártótól vannak ipari 3D nyomtatói házon belül, de mégis a SAF technológiát választotta, mert az egyhetes gyártási projektjét egy napra tudtuk lecsökkenteni.

Mit várhatunk a SAF technológiától?

A Stratasys H350 3D nyomtató lehetővé teszi, hogy költséghatékonyan és rövid átfutási idővel rugalmasan, akár többféle terméket gyártsunk egyszerre. Különösen a végfelhasználói alkatrészek esetében számítunk arra, hogy a H350 a tömegtermelésben átveszi a kis- és közepes sorozatok gyártásának vezető szerepét.

Varinex

- Hirdetés -