- Hirdetés -

- Hirdetés -

Sandvik érdekesség: rugalmas nagyoláshoz alumíniumban, simítási képességekkel

A forgácsolószerszámok szakértője, a Sandvik Coromant alumíniumspecifikus szerszámokkal bővíti a CoroMill® Dura sokoldalú tömör szármarókból álló családot.

„Ezeket az új, igazán sokoldalúan használható, alumínium megmunkálásához készített szármarókat úgy fejlesztettük ki, hogy minden alkalmazásban kiváló képességekkel rendelkezzenek” – mondta el Antti Wikström, a Sandvik Coromant tömör szármarókért felelős globális termékmenedzsere. „A nagyon stabil forgácsolás, a kis sorja, a jó felületek és a minimális rezgések olyan kombinációt alkotnak, amelyet nehéz felülmúlni egy ilyen sokoldalú szármaró esetében.”

„Az új CoroMill® Dura alumíniumspecifikus szármarók egyik fő előnye, hogy sokoldalúan alkalmazhatóak a különböző típusú nagyolási alkalmazásokban, ugyanakkor simítási lehetőségeket is kínálnak” – folytatta Wikström. „Akár 2×D telihoronymarás, zsebmegmunkálás, 5–20°-os süllyesztés, sarokmarás és még sok más – mindezt ugyanazzal a maróval.”

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Egy másik előny a Sandvik Coromant egyedülálló spirálkoncepciója, a WhisperKut™ – ahol minden egyes horony gondosan orientált, a többitől egyenlőtlen távolságra van, és saját, egyedileg adaptált spirálszöggel rendelkezik, ami hatékonyan semlegesíti a káros felharmonikusokat. Ez a kialakítás sikeresen kiküszöböli a rezgéseket, ami csendes, biztonságos és hatékony megmunkálást eredményez.

A standard választék 2–25 mm átmérőket, 1,5–3×D közötti fogásmélységeket, nyakopciókat, hosszabbított kinyúlású marókat, kiterjesztett hatótávolságú, éles éleket és sarokrádiuszt kínál. A Tailor Made® opciók között szerepelnek az abrazívabb alumíniumokhoz való bevonatos minőségek, a speciális átmérők, sarokkialakítások és száropciók.

A szerszámválasztás megkönnyítése érdekében a CoroPlus® Tool Guide for CoroMill® Dura online szerszámválasztó szerszámokkal és forgácsolási adatokkal kapcsolatos ajánlásokkal segíti a szerszámválasztást. „A megfelelő forgácsolási adatok ismerete természetesen előfeltétele a biztonságos és hatékony megmunkálásnak” – mondta Wikström. „A CoroPlus® Tool Guide for CoroMill® Dura segítségével a legpontosabb kiindulási értékeket tudjuk megadni egy adott alkalmazáshoz. És ha van egy CoroPlus® Tool Guide bővítménnyel rendelkező CAM-szoftvere, akkor ez még egyszerűbbé teszi a dolgot – megkapja a forgácsolási adatokra vonatkozó legrelevánsabb ajánlásokat közvetlenül a CAM-programban.”

Sandvik Coromant

Akár ez is tetszhet