- Hirdetés -

- Hirdetés -

Simulation of Mechatronics Challenge

Az SMC új mechatronikai versenye középszintű szakmai oktatásban résztvevők számára

Napjaink eseményei komoly és új kihívásokat támasztanak mindenkivel, így az iparral és az Oktatási Intézményekkel szemben egyaránt. Közös jövőnk egyik kiemelten fontos záloga az oktatás. Jelentősen megváltozott, bizonytalan és változó feltételek mellett kell biztosítani az eddig megszokott magas színvonalú képzéseket, ami sok esetben újfajta megközelítést és módszereket, de továbbra is hatalmas elkötelezettséget, és rengeteg munkát igényel.

A kialakult helyzetnek a kihívásokon túl előnyei is vannak. A szakma összefogásával komoly erők mozdultak meg annak érdekében, hogy a legújabb technológiák és tudás mihamarabb megjelenjenek a képzésekben, például különféle felajánlások formájában.

Az SMC is különösen fontosnak tartja, hogy naprakész információkkal segítse a szakoktatásban dolgozókat, és rajtuk keresztül a jövő műszaki szakembereit is. A tavalyi évben több szakmai szereplővel összefogva tanári továbbképzések szervezésében vett részt, melyekről rengeteg pozitív visszajelzés érkezett a résztvevőktől. Mostani elképzelésükkel kifejezetten a tehetséggondozással foglalkozó tanár kollégák munkáját szeretnék segíteni és egy érdekes és izgalmas feladattal támogatni. Természetesen egy feladat még izgalmasabbá válik, ha tétje is van, így egy versenyen keresztül szeretnék bevonni az érdeklődő diákságot egy közös munkába.

A felajánlás alapvetően az automatizálás, mechatronika, géptervezés, pneumatika és elektropneumatika, valamint a PLC programozás világával ismerkedő, szakképzésben résztvevő diáksághoz szól. A sikeres megoldáshoz az SMC műszaki munkatársai hetente egy 45 perces on-line szeminárium keretében segítséget nyújtanak a tervezési fázisokhoz tartozó elméleti és gyakorlati tudás ismertetésével. A versenyben résztvevő és további érdeklődő diákok az iskolai képzés során elsajátított tudásuk, valamint a megszerezhető kiegészítő ismeretekre támaszkodva megtervezhetik saját projektjüket, és az alkotás örömét és nehézségeit megtapasztalva megalkothatják virtuális berendezéseiket.

A három legjobb műszaki tartalmú pályázatot beküldők között az alábbi díjakat osztja ki az SMC:

  1. helyezett: 1 éves autoSIM-200 licensz és e-learning csomag a pályázó iskolának és ajándékcsomag a nyertes csapatnak,
  2. helyezett: 1 éves e-learning csomag a pályázó iskolának és ajándékcsomag a nyertes csapatnak,
  3. helyezett: 1 éves e-learning csomag a pályázó iskolának és ajándékcsomag a nyertes csapatnak.

A verseny határideje:

Belépő feladatsor leadási határideje: 2020. május 30.

Projektfeladat leadási határideje: 2020. július 1.

Az SMC csapata várja az érdeklődő diákokat és a nevező csapatokat! Nevezés és további információk: https://www.smc.eu/hu-hu/trainingsystem/challenge

SMC

Akár ez is tetszhet