- Hirdetés -

- Hirdetés -

Sokat hoz a COVID a legnagyobb tech cégeknek

A Google, az Apple és a Microsoft bevétele idén még jobban szárnyal, mint a nagy lezárások idején. A nyilvánossá vált második negyedéves adatok egyértelműen arra utalnak, hogy a kiskereskedelem, az ellátási láncok és szolgáltatók e-piac felé fordulásából ezek a vállalatok profitálják a legtöbbet. Ami azt illeti, még saját, eleve elképesztő rekordjaikat is messze túlszárnyalták.

Az Alphabet, ami a Google leányvállalata, 61,8 milliárd dolláros bevételt termelt 2021 áprilisától június végéig. Ez 62 százalékkal haladja meg a tavalyi év azonos időszakát, és kétszer akkora profitot is jelent: 18,5 milliárd dollárt tehettek zsebre, tisztán.

Az Apple 45 éves fennállásának legjobb költségvetési negyedévét érte el, 21,7 milliárdos tiszta haszonnal, ugyancsak a második negyedévben. A bevételeket egy az egyben az iPhone 12 erős eladásainak és a szolgáltatásaik iránt megnövekedett igénynek tulajdonítják.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

A Microsoft 46 milliárd dolláros bevételt jelentett erre az időszakra – ez szintén tekintélyes, 21 százalékos ugrás ahhoz képest, amit 2020 április-júniusában sikerült elérniük.

Mindent egybevetve is a legnagyobb tech cégeknek áll a zászló: a Google, az Amazon, az Apple, a Microsoft és a Facebook az amerikai tőzsdén szereplő 500 legnagyobb vállalat összértékének több mint harmadát teszik ki. A döbbenetes növekedést egytől egyig a világjárvány idején elszállt részvényárfolyamaiknak köszönhetik.

Gábor János, Okosipar.hu
(Forrás: Inbound Logistics )

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Akár ez is tetszhet