#solidarITy: Ukrajnában élő IT szakembereknek kínál munkát az informatikai fejlesztésekkel foglalkozó magyar cég

Ukrajnában élő informatikai szakembereknek kínál távmunkát az informatikai fejlesztésekkel foglalkozó magyar IT ügynökség, az INSPYRE. A #solidarITy nevű kezdeményezés célja, hogy stabil munkalehetőséggel segítse a háborúval és a gazdasági összeomlással is küzdő ukránokat és ukrajnai magyarokat.

Csütörtök óta háború zajlik Magyarország szomszédjában, Ukrajnában. Rengetegen fejezik ki szolidaritásukat az életüket féltő, menekülni próbáló emberekkel, és azokkal is, akiket a háború miatti gazdasági összeomlás fenyeget. Az utóbbi pár hétben ugyanis a külföldi tőke gyakorlatilag eltűnt Ukrajnából és a munkáltatók is rendkívül nehéz helyzetbe kerültek, emiatt pedig rengeteg ember állása került veszélybe.

„A közösségi médiában rengeteg olyan üzenetet látok, hogy ezekben a bizonytalan időkben a stabil munkalehetőség az egyik legnagyobb segítség, amit innen, Magyarországról adhatunk az Ukrajnában élők számára. Az INSPYRE ezért indítja el #solidarITy nevű kezdeményezését, melynek keretében kifejezetten Ukrajnában élő informatikai fejlesztő szakembereknek nyitunk új, távoli álláslehetőségeket, felgyorsított kiválasztási folyamattal, amerikai dollár- vagy euró alapú fizetéssel” – tájékoztat Borzák Péter, az informatikai fejlesztésekkel és blokklánc alapú technológiákkal foglalkozó magyar IT ügynökség, az INSPYRE ügyvezetője.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Borzák Péter hozzáteszi: „tehetetlennek éreztük magunkat a kialakult helyzetben, szerettünk volna valahogyan segíteni. Azt gondolom, magyar kkv-ként így tudunk jelenleg a legtöbbet tenni az Ukrajnában élőkért, remélem, hogy minél több, hasonló gondolkodású cég csatlakozik ehhez a kezdeményezéshez”.

Az álláshirdetési kampány február 25-én, pénteken indult el és elsősorban LinkedIn-en zajlik. Az INSPYRE kéri, hogy aki ismer Ukrajnában élő informatikai fejlesztő szakembert, értesítse a lehetőségről, hogy minél több embernek segíthessen a #solidarITy kezdeményezés.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

INSPYRE

- Hirdetés -