- Hirdetés -

- Hirdetés -

Spanyol akvizíciót hajtott végre a HMS Networks

A HMS Networks AB (publ) 100%-os tulajdonában lévő HMS Industrial Networks AB leányvállalat 2021. július 1-jén megvásárolta a spanyol Owasys Advanced Wireless Devices S.L. vállalat részvényeinek 60%-át. A bilbaói székhelyű, 20 alkalmazottal rendelkező Owasys vezeték nélküli kommunikációs megoldásokat tervez és gyárt haszongépjárművekhez és ipari gépekhez.

Az Owasys vezeték nélküli beágyazott kommunikációs platformokat fejleszt a mobil gépek távoli felügyeletéhez és vezérléséhez. A portfólió olyan kulcsfontosságú termékeket tartalmaz, mint az owa4x, ami egy IoT-átjáró a vezetékes és vezeték nélküli érzékelőkből, eszközökből és perifériákból származó adatok feldolgozásához és a felhőbe történő továbbításához, valamint az owa450, ami egy IoT-platform a járművekből és ipari gépekből származó adatok ellenőrzésére és nyomon követésére

Az Owasys megoldásai által létrehozott előnyök közé tartozik a flottaleállás veszélyének csökkentése és az adatközpontú karbantartás a szolgáltatás ütemezésének optimalizálása érdekében.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

„Az Owasys lehetővé teszi a HMS számára, hogy belépjen a mobil gépek és haszongépjárművek vertikumába, ami a stratégiai szempontból fontos „Information Centric” játékterünk szerves része. Az Owasys segítségével az üzemi automatizálásban jelenleg elfoglalt kedvező pozíciónkon túl a távoli hozzáférés és az adatmegoldások terén is megerősíthetjük állásainkat – jelentette ki Staffan Dahlström, a HMS Networks vezérigazgatója. – Az Owasys lenyűgöző technológiával és széles vevőkörrel rendelkezik egy ilyen méretű céghez képest és a HMS jó platformot nyújt a jövőbeli fejlődéshez.”

„Nagyon izgatottak vagyunk, hogy a HMS-szel együtt fejleszthetjük tovább a piacunkat. Jó lehetőségeket látunk a technológiai együttműködésben és a HMS nemzetközi jelenléte nagy előnyt jelent majd az Owasys számára a folyamatos terjeszkedés során” – tette hozzá Javier Gurtubay, az Owasys vezérigazgatója.

Az Owasys 60%-os részesedését a HMS a cégvezetőktől vásárolta meg, akik továbbra is a tulajdonosai maradnak a részvények 40%-ának és az üzletet is ők felügyelik majd. Az Owasys nettó árbevétele várhatóan 5,5 millió euró, az EBIT pedig 1,4 millió lesz 2021-ben.

Az akvizíciónak korlátozott hatása lesz a HMS jövőbeni egy részvényre jutó eredményére.

HMS Networks

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Akár ez is tetszhet