Stabil megmunkálás költséghatékony gépen – Minden műhely ezt a mintát kövesse!

Világpremier volt Pfrontenben februárban, amikor a DMG MORI bemutatta az új, belépő szintű fémmegmunkáló gépét, az M1 berendezést. „Az Ön profitja érdekében terveztük” szlogennel piacra kerülő háromtengelyes maróeszköz verhetetlen áron kínál kiváló, kompromisszumok nélküli minőséget. Egyik legnagyobb előnye, hogy bármilyen méretű helyiségbe befér ez a szerszámgép. A monolit gépágyon és a rögzített asztalon alapuló kialakítás révén az M1 lenyűgöző teljesítményre képes. A statikus és dinamikus merevség, valamint a hatékony csillapítási tulajdonságok stabil gépet eredményeznek, amely kevésbé hajlamos a termikus hatások által okozott deformációkra. Nagy terpesztésű gördülővezeték található minden szánon, ezáltal az Y-tengely mentén mindenhol azonos mértékű a merevség. Tökéletesen meghatározott munkatérrel rendelkezik, ugyanis 550 x 550 x 510 milliméter, az asztal teherbírása 600 kilogramm.

Vezérlőfrontján az M1 szerszámgépet a SIEMENS 828D-vel fegyverezték fel. Ahogy azt már a DMG MORI gyártótól megszokhattuk, minden gépük rendelkezik IoTconnector csatlakozóval, amely biztosítja a kapcsolatot, s befogadja az érkező digitális terveket, valamint lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy kihasználják a DMG MORI szoftvereinek, illetve digitális megoldásainak előnyeit, mint például a NETservice, a szervizkamera vagy a myDMG MORI ügyfélportál. A gép a szállítását követően egy napon belül üzemkész állapotba hozható. A gépkonfiguráció néhány kattintással online lesz.

Az M1 gépével minőséget kínál a DMG MORI

- Hirdetés -

A DMG MORI 45 termékkörével egyedülállónak számít a világon a széles választékát tekintve, hiszen bármilyen fémmegmunkálási célra biztosítani tudják a megfelelő berendezést. De még ezt a végletekig sokszínű termékpalettát is lehet fejleszteni és bővíteni. A lengyel FAMOT vállalat mérnökei az ígéretes piaci potenciállal bíró szegmens kiaknázására egy egyszerű, háromtengelyes megmunkálóközpontot gyártottak, amely a belépő szintet célozza meg. A DMG MORI részéről ez azért is különleges fejlesztés, mert a japán-német gyártó korábban ebben a piaci szegmensben nem szerepelt. A végeredmény, az előzetes elvárásoknak megfelelően, a megszokott színvonalat biztosítja.

Stabil megmunkálás költséghatékony gépen

A versenyképesség megőrzését a vállalatok leginkább a gyártási költségek csökkentésével érhetik el. A DMG MORI háromtengelyes megmunkálóközpontja éppen ezt az igényt kívánja kiszolgálni. A világ összes műhelyének elengedhetetlen berendezése az új M1. A legkisebb vállalkozásoktól kezdve – legyen szó akár startupokról – a nagyvállalatokig bevethető, hiszen ez az egyszerű felépítésű, pontos, háromtengelyes marógép költséghatékony megoldást nyújt minden feladat végrehajtására. A kompromisszumok nélküli DMG MORI minőség verhetetlen árral párosul az M1 berendezésben. Tökéletes választást jelent minden háromtengelyes megmunkálást igénylő alkatrészhez, amihez nem szükséges komplikált felépítésű, magas költségekkel járó megmunkálóközpontot gyártani. „Az Ön profitja érdekében terveztük” szlogen ezt foglalja össze.

Az M1 kivételes teljesítményét az egyedülálló konstrukciójának, a monolit gépágyhoz rögzített asztalnak köszönheti. A rendkívüli statikus és dinamikus merevség, valamint a tökéletességig fejlesztett csillapítási jellemzők eredményezik a stabil megmunkálási műveletet. A berendezés kiváló felületminőséget és hosszabb szerszáméltartamot biztosít, emellett kedvező áron érhető el. Az M1 alkatrészei magas hőkapacitással bírnak, vagyis a teljes szerszámgép kevésbé érzékeny a hődeformációra. Sőt, a DMG MORI által kifejlesztett és gyártott inlineSpindle-t már több mint 3.000 szerszámgépbe építették be világszerte.

Digitalizált alapkivitel

Az M1 rengeteg előnnyel rendelkezik, ide sorolható a felhasználóbarát SIEMENS 828D vezérlő is. Ennél még fontosabb, hogy a SIEMENS 828D és a 840D teljes mértékben kompatibilisek egymással, így az NC programok gyors és egyszerű átmásolása biztosított. A jövő digitális, éppen ezért az M1 – ahogy a többi DMG MORI szerszámgép – rendelkezik IoTconnectorral, amellyel a felhasználók élni tudnak a japán-német gyártó szoftvereinek digitális megoldásai által nyújtott előnyökkel, amilyen a NETservice, a Service kamera vagy éppen a myDMG MORI ügyfélportál. Az online kapcsolat lehetővé teszi, hogy a felhasználók a gyártó szakértőivel bármikor felvegyék a kapcsolatot, és támogatást kérjenek.

Sikerre hangolva

A DMG MORI az igényekhez igazítva három eltérő változatot kínál: M1 complete, M1 plus és M1 pro. Ám abban azonosak, hogy egyszerűen, gyorsan és megbízhatóan üzembe helyezhetők. A kiszállítást követően egy napon belül munkába állhatnak. A logikus felépítésű menünek köszönhetően a kívánt konfiguráció mindössze pár kattintással összeállítható, bárhol, bármikor. A beállítás során teljes választási szabadságot nyújt a DMG MORI technológiai és szoftveres portfóliója. Az M1 változataiból, azok választott opcióiból és a gyártó minősített termékeinek (DMQP) összeállításából pillanatok alatt megszületik a kívánt megoldás.

A cikk a NEW technology magazinban jelent meg! Iratkozz fel és olvasd el digitálisan, díjmentesen! 

Akár ez is tetszhet