Startupok dolgozhatnak az autóipar nagyágyúinak kihívásain

Valós kihívásokra innovatív megoldásokat keresnek a járműipar meghatározó szereplői a HIPA és a Design Terminal bootcampjén. A startupok szeptember 19-ig jelentkezhetnek a kivételes programra, mely során a hazai vállalkozások is bekapcsolódhatnak a legnagyobb, nemzetközi cégek munkájába.        

Idén ősszel az autóipar legnagyobbjainak kihívásaira keresi a választ a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) és a Design Terminal közös kezdeményezése, melyhez olyan nagyvállalatok csatlakoztak, mint az Audi Hungaria, a Continental, a Jaguar – Land Rover és a Thyssenkrupp. A HIPA Innovation Bootcamp – powered by Design Terminal célja, hogy lendületet adjon az autógyártás mamutcégei és feltörekvő vállalkozások közti együttműködéseknek, ezáltal erősítve Magyarország járműipari szerepét.

A járműipari szereplők már a toborzás indítása előtt megfogalmazták saját kihívásaikat, ezek megoldására jelentkezhetnek a startupok egészen szeptember 19-ig. A felhasználói élmény mellett az önvezetés, az autóközi kommunikáció (V2X), a szimuláció, a connected living, a fenntarthatóság, a szoftverfejlesztés, a hatékonyság és az extra kényelem a toborzás kulcsszavai. Már létező vagy könnyen a kihívásokra szabható megoldásokat várnak a szervezők.

- Hirdetés -

A bootcampre jelentkezni ezen a weboldalon lehet.

A háromnapos innovációs program során szakértő mentorok segítik workshopokon és egyéni mentorálásokon a startupokat abban, hogy valódi megoldásokat hozzanak létező autóipari kihívásokra. A résztvevők a termékfejlesztés mellett komoly piaci validációra tehetnek szert, a végső cél pedig a nagyvállalati együttműködés.

A HIPA Innovation Bootcampen október 4-én és 5-én vehetnek részt a kiválasztott startupok, akik végül az október 6-i Demo Day-en prezentálhatják megoldásukat a HIPA Járműipari Konferenciájának keretében, a Corinthia Hotelben.

Design Terminal

Akár ez is tetszhet