Széles körű logisztikai képzés

A Gebrüder Weiss továbbra is nagy hangsúlyt fektet a jövő generációjának fejlesztésére a vállalaton belül, valamint ismét megnövelték a gyakornokok számát. A logisztikai vállalatnál Ausztriában, Németországban és Svájcban 95 fiatal munkatárs kezdi meg a tanévet. Ennél még többen lesznek majd, mivel a 2022/23-as időszakban további 20 gyakornoki helyet kívánnak betölteni Ausztriában és Németországban – írja közleményében a Gebrüder Weiss.

„Több helyszínen is lehetőség van arra, hogy év közben elkezdődhessen a szakképzés. Fontosnak és kifizetődőnek tartjuk a felvételihez való rugalmasságot, valamint minden egyes jelentkező személyes körülményeinek figyelembevételét” – mondja Monika Mandl, a Gebrüder Weiss HR vezetője. „A Gebrüder Weiss jelenleg összesen 262 gyakornokot foglalkoztat, 37 fő az ausztriai, németországi és svájci telephelyen, további 18 fiatal pedig Szerbiában és Magyarországon vesz részt a duális képzésünkben.”

Maradásra képezve

- Hirdetés -

A legtöbb helyen a gyakornokok túlnyomó részét a képzés befejezését követően más vállalat veszi át. A Gebrüder Weiss ennek orvoslása érdekében nagy hangsúlyt fektet az oktatás minőségére és arra, hogy a lehető legtöbb támogatást nyújtsa az újonnan érkezőknek. A megközelítésük pedig kifizetődő, ugyanis a vállalat idén megnyerte az osztrák állami szakmabajnokság, az AustrianSkills versenyt Szállítmányozó kategóriában.

A Gebrüder Weiss számos osztrák telephelyen a Duális Akadémia keretében rövidített képzést kínál érettségivel rendelkező pályakezdőknek. Így a szállítmányozói szakképzés három év helyett két év alatt elvégezhető, és vonzó lehetőséget, például külföldi szakmai gyakorlatot is magában foglal.

A Gebrüder Weissnél való pályakezdéssel kapcsolatos további információk megtalálhatók a https://www.gw-world.com/greatjobs oldalon.

Gebrüder Weiss / Okosipar.hu

Akár ez is tetszhet