- Hirdetés -

- Hirdetés -

SZERETJÜK AZ AUTOMATIZÁLÁST – innovatív megoldások az autonóm gyártás érdekében – 1. rész

Automatizálás, digitalizálás és fejlett technológiai integráció – a 2022 szeptember 13-17 között, Stuttgartban megrendezett AMB kiállításon a DMG MORI átfogó válaszokat fog adni a szerszámgépgyártás aktuális kihívásaira. A 2,000 m² alapterületű standon 22 db, csúcstechnológiájú szerszámgépet állítanak ki, amelyek fele innovatív munkadarab- vagy palettakezelő rendszerrel, illetve robotokkal vannak automatizálva. A jól ismert Robo2Go MAX és MATRIS light fejlesztések mellett a DMG MORI megtartja a PH Cell Twin világpremierjét, amely például két DMU 50 automatizált, palettás kiszolgálására alkalmas. A megmunkálás németországi találkozóján a technológiák és a műveletek integrálása egyaránt fókuszban lesz.

Ez magában foglalja az 5-tengelyes megmunkálóközpontokon végzett teljes megmunkálást, valamint a lenyűgöző eszterga-marógépeket és a maró-esztergaközpontokat is. Fogmarási és -köszörülési műveletek integrálása is bővíti a termékpalettájukat. Az ebből adódó összetett állapotot intelligens digitalizálási eszközökkel bontják le teljeskörűen, a Digital Twin által nyújtott, ügyfélorientált tervezéstől kezdve, a csatlakoztatási megoldásokon keresztül a nyílt szerszámgép-szerszámgép kommunikáció érdekében, egészen az intelligens tervezési- és vezérlőrendszerekig. A TULIP műhelyorientált, gépkezelőket támogató rendszer és a sikeres ügyfélportál, a my DMG MORI teszi teljessé a termékpalettát.

A DMG MORI egyetlen forrásból szállít 57, teljeskörű automatizálási megoldást, ezzel növeli minden megmunkálási folyamat termelékenységét.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Kiválóság az automatizálás terén:
A megmunkálási folyamatok következetes automatizálása

A gyártás automatizálása pillanatnyilag a legfontosabb kihívás a szerszámgépgyártók számára. A hardver és a szoftver tökéletes integrációjával a DMG MORI következetesen illeszti be ide a teljes termékpalettáját. A szabványos rendszerektől az egyedi, „kulcsrakész” projektekig az innováció éllovasa teljeskörű gyártási megoldásokat tervez és valósít meg, amelyek tartósan hozzájárulnak a termelékenység növeléséhez. Az AMB-en a DMG MORI, sok minden más mellett, az RPS 14 kör alakú palettatároló rendszerét mutatja be egy NHX 5000-al párosítva, valamint a Robo2Go Max-ot egy CTX gamma 2000 TC-n és a Robo2Go Milling-et egy DMU 40 eVo-n. A WH 3 Cell és a MATRIS light személyében két, rendkívül kompakt automatizálási megoldás is szerepelni fog. A TH-AGV automatikusan irányított jármű szerszámokkal fogja ellátni a DMC 80 FD-t. Az automatizálási portfólió fénypontja az új PH Cell Twin lesz, amellyel két DMU 50-est kapcsolnak össze.

Világpremier: A PH Cell Twin-el például két DMU 50-est is automatikusan ki lehet szolgálni palettákkal.
Világpremier: PH Cell Twin
Kompakt palettakezelés két szerszámgép részére

Kissorozat gyártásakor a DMG MORI PH Cell 300 és PH Cell 2000 már bizonyította a nagyfokú rugalmasságát és egyszerű használhatóságát. A szerszámgépgyártó most a PH Cell Twin-el bővíti a kínálatát a kompakt és moduláris palettakezelő rendszerek körében. A sikeres koncepció átgondolt fejlesztése két megmunkálóközpont rugalmas automatizálását teszi lehetővé. A tárolóegység kialakításától függően akár 30 paletta tárolására is alkalmas. A PH Cell Twin a DMU monoBLOCK, a DMU H monoBLOCK és a DMU eVo családok számos típusával kompatibilis, valamint a DMU 50-hez és a CMX U családhoz is alkalmas. A palettakezelő rendszer önmagában, illetve a második szerszámgép is egyaránt felszerelhető utólag.

Holnap érkezünk a 2. résszel, ahol további újdonságokról rántjuk le a leplet!

DMG MORI / Okosipar.hu

Akár ez is tetszhet