Szuper, elemmentes kütyü, ami a testhőt méri

Az amerikai egészségügyi technológia óriása, a Baracoda egy környezetbarát, hálózatra kapcsolt hőmérőt mutatott be, amelynek a működéshez nincs szüksége elemre. A BCool névre keresztelt eszköz egy BMotion elnevezésű technológiát használ, azaz rázással tölthető újra – mutatja be a szabadalmat a Springwise.

Azon túl, hogy a BCoolba nem kell elemet tenni, még újrahasznosított műanyagból is készült, valamint nem alkalmaztak benne higanyos technológiát – vagyis nem kerül mérgező anyag a szemétlerakóba.

A működtetéshez a felhasználónak csupán néhányszor kell megráznia a hőmérőt, majd az eszközön elhelyezett gombot nyomva tartva végighúzni a homlokon. Az érzékelt érték azonnal megjelenik a hőmérőn. A kütyü bluetoothon keresztül csatlakozik egy alkalmazáshoz, amely korlátlan számú háztartástag testhőjét követheti nyomon. Az adatbázis a felhasználó által megadott ideig tárolja a leolvasott értékeket, illetve adott a lehetőség, hogy megjegyzéseket írjanak a tünetekről, amely megosztható akár egy egészségügyi szakemberrel is.

- Hirdetés -

A BCool egyébként a 2022-es Consumer Electronics Show (röviden: CES) Innovációs Díj bezsebelője, a fenntarthatóság, az ökotudatosság és az okosenergia felhasználására tett lépése miatt.

Némethi Botond, Okosipar.hu

Akár ez is tetszhet