- Hirdetés -

- Hirdetés -

TECHference: a világ legerősebb vákuumos fogószerkezetét mutatta be az OnRobot

A megfogóegységeket gyártó OnRobot Hungary Kft. azonnali termelésre kész EoAT (end-of-arm tooling) termékskálával járul hozzá ahhoz, hogy a gyártók teljes mértékben kihasználhassák a kollaboratív robotok legfontosabb előnyeit: a könnyű használhatóságot és az emberek közelében is biztonságos működést. Teljesen új szolgáltatásként egy távoli diagnosztikai szoftvert is bemutattak.

Az OnRobot egy 2015-ben, a dániai Odensében létrehozott vállalat, de az általuk forgalmazott technológiák részben Tar Ákos és Veres József OptoForce névre keresztelt robotikai erő-nyomaték érzékelőin alapulnak. Az emberi kézügyességet igénylő műveletek automatizálásával rangos díjakat nyertek, és hozzájuk kötődik a világ legerősebb elektromos vákuumos fogószerkezete, a húsz kilogrammot is elbíró VGP20.

Az utóbbi, 2021-ben piacra dobott terméken felül láthattuk a standjukon a friss fejlesztésű MG10-es mágneses megfogót, ami duális rendszerben pakolta a terheket, illetve egy önállóan dolgozó háromujjú grippert és az együttműködő applikációk távoli megfigyelésére szolgáló WebLytics szoftvert.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Hegyi Krisztina, a cég munkatársa az eszközeikben rejlő potenciálról szólva hangsúlyozta: azok a cégek, amelyek nem indulnak el az automatizálás útján, hosszútávon biztosan háttérbe fognak szorulni. Ennek összetett okai vannak: egyrészt csak drágábban tudnak dolgozni azokhoz képest, akik élnek az ipari automatizáció költségcsökkentő erejével, másfelől veszélyes marad a munkakörnyezetük, ha nem bízzák – például kollaboratív robotokra – a monoton, kevésbé biztonságos feladatokat.

Mutassa meg saját cégét az idei TECHference konferencián! 2022. november 24-25. Telki, Globall Hotel! További információk: kapcsolat@techference.hu 

Gábor János, Okosipar.hu

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Akár ez is tetszhet