TECHference Ipari Konferencia: az automatizálás a munkaerőhiány egyik megoldása

A korábban ipari kollaboratív robotok szenzorgyártásán edződött Dömötör Ákos, a Vulcan Automation Kft. igazgatója a 2022-es TECHference-en elmondta: a vállalat olyan szenzoros és szoftveres megoldásokat kínál, amivel előre meg lehet mondani, hogy adott gyártási egységek automatizálásával hogyan lehet pótolni a kiesett munkaerőt, vagy mennyivel növelhető a termelés.

A hazai gyártásból nagyon hiányoznak a munkás kezek – fűzte hozzá, megjegyezve, hogy a külföldről idecsábított dolgozók egyik alternatívája a minél magasabb fokú automatizálás. A megoldásaik ugyanakkor remekül szolgálják a termelés ellenőrizhetőségének és kapacitásának fokozását is.

„Ha az ügyfél prioritása a kapacitásnövelés, akkor igyekszünk olyan megoldásokat találni, amelyekkel növelhető a robotnak vagy az automatizált cellának az autonómiaideje. Nem feltétlenül lesz gyorsabb, de többet tud dolgozni. Azzal például, hogy a cella az ebédidőt is kihasználja, rögtön 6,67 százalékos növekedést lehet elérni” – emelte ki példaként a cégvezető. Mivel a tevékenységük nagyon szorosan összefonódik a vevő egyedi céljaival, és ehhez konkrét megoldásokat kell kidolgozni, jó lehetőség az ipari konferenciákon való részvétel, ahol találkozhat a potenciális ügyfelekkel.

- Hirdetés -

Ismerd meg az új ipari trendeket és következő üzleti partnereidet a 2023-as TECHference-en, november 23-24-én, az inárcsi Flow Hotel****-ben! Jegyek Early Bird kedvezménnyel október 31-ig elérhetők. Kövesd a konferencia híreit és folyamatosan bővülő programját a TECHference.hu-n, illetve a rendezvény LinkedIn oldalán!

Gábor János, NEW technology