- Hirdetés -

- Hirdetés -

Tehetséges műegyetemi hallgatók érkeztek a Quadronhoz

A társaság idén először vesz részt a Budapesti Műszaki Egyetem 2017-ben indított PARIPA programjában, ahol a legrátermettebb műegyetemi hallgatók kapnak lehetőséget szakmai tapasztalatszerzésre. A Quadron két témát hirdetett meg az érdeklődőknek: „Komplex Internetes csalásfelderítő és elemző program fejlesztés” és „Security Data Lake K+F” címen. Az utóbbi téma esetében 2 hallgató olyan sikeresen szerepelt az interjún, hogy a PARIPA program 4 éves történetében először, utólagos létszámbővítéssel mindketten felvételt nyertek.

Ezzel a PARIPÁ-val mindenki nyer

„Ötvözni tudjuk a Műegyetem és vállalati partnerei elvárásainak előnyeit: hallgatóink céges tapasztalatokat szerezhetnek munkaviszony-kötöttségek nélkül, emellett mentoraikkal beleláthatnak a szakterületüket leginkább foglalkoztató aktuális problémákba, a vállalatok pedig válogatott, tehetséges fiatalokkal találkozhatnak.” – emelte ki „A „Partnerségben az Iparral – hallgatói képzési és ösztöndíjprogram” (PARIPA) online nyílt napján Horváth Gábor egyetemi tanár, a BME Villamosmérnöki és Informatikai Kar (VIK) tudományos és nemzetközi ügyekért felelős dékánhelyettese.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Az egyetem számára is hasznosak az ehhez hasonló programok, hiszen segítségükkel kiemelkedő hallgatói kört építhet ki, az ipari kapcsolatokkal a programon túlmutató K+F együttműködések lehetőségéhez jut, valamint a szakmai együttműködéssel az oktatás fejlesztéséhez is lehetőséget kap: mérnöktovábbképzések szolgáltatásával, illetve ipari szakemberek egyetemi oktatásba bevonásával.

„A Quadron hosszútávú employer branding stratégiájának fontos eleme, hogy részt vegyen a legszínvonalasabb egyetemek hasonló programjaiban, amelyek lehetőséget biztosítanak a vállalat szakmai színvonalának széleskörű bemutatására és a vállalat ismertségének növelésére a hallgatók, azaz a jövőbeli munkaerő körében. A PARIPÁ-hoz hasonló kezdeményezések segítségével kiemelkedő kompetenciájú hallgatókat ismerhetünk meg és köthetünk magukhoz a közös K+F munkában.” – mondta el Solymos Ákos, a Quadron K+F és oktatás üzletágainak vezetője.

„A hallgatók mentorálásával a Quadron mérnöki, tanácsadói és szolgáltatási kompetenciaközpontjának szakemberei foglalkoznak, akik összességében 100+ év gyakorlati munkatapasztalattal és a legmagasabb szintű nemzetközi vizsgatapasztalattal rendelkező mérnökök és konzulensek. Ezek a kollégák a napi munkájuk mellett végzik a Quadron fiatalabb szakembereinek fejlesztését – beleértve számos egyetemistát is.” – tette hozzá Gulyás Péter, a Quadron ügyvezető igazgatója.

A pandémia nem állhatja a PARIPA útját

A PARIPA partnercégei a Quadron mellett a DXC Technology, az IBM Budapest Lab, az Ernst&Young, a NISZ Zrt, a T-Systems és a Wigner Fizikai Kutatóintézet idén tíz K+F témát ajánlottak fel amellett, hogy a járványhelyzet miatt felkészültek a hallgatók online foglalkoztatására. „Az új évfolyamnál sem számítunk fennakadásokra, mivel számos globális IT cég már csak online üzemmódban tevékenykedik, így kialakultak a megfelelő informatikai eszközök a távmunkára, távegyüttműködésre” – mondta el Simon Vilmos programigazgató, a BME Hálózati Rendszerek és Szolgáltatások Tanszékének (VIK) egyetemi docense.

QUADRON Kibervédelmi Kft

Akár ez is tetszhet