- Hirdetés -

- Hirdetés -

Teljes hardverkapacitással folytatódik a mesterséges intelligencia kutatás-fejlesztés az OTP Banknál

Képünk illusztráció!

Beérkezett az utolsó egység is az OTP Bank szuperszámítógéphez, ezzel teljes kapacitással folytatódhat a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapjának (NKFIA) támogatásával megvalósuló, nyelvi mesterséges intelligencia kutatás-fejlesztési projekt – közölte a pénzintézet az MTI-vel kedden.

A közlemény emlékeztet: az OTP Bank és a tárca idén januárban írta alá azt az együttműködési megállapodást, amelynek tárgya egy, a digitális képességek fejlesztését segítő magyar nyelvi modell kifejlesztése mesterséges intelligencia alkalmazásával. A 7,3 milliárd forintból megvalósuló projekthez az NKFIA 2 529 806 116 forint támogatást biztosít, a támogatás kedvezményezettje a Monicomp Zrt., az OTP csoport tagja.

A tájékoztatás szerint a projektben kifejlesztik a mesterséges intelligencián alapuló magyar nyelvi modellt, ezzel megteremtik a természetes és a gépi nyelv közötti átjárást. A megoldás alapjaiban változtatja meg az ügykezelést és a banki szolgáltatásokat: forradalmasítja az ügyfélszolgálati tevékenységeket és minden olyan információáramlást, elemzést és döntéselőkészítést, amely szöveges alapanyaghoz kapcsolódik. Ezzel rövidülnek a munkafolyamatok, a monoton, ismétlődő feladatokat a mesterséges intelligencia végzi el a jövőben. A szolgáltatásnak köszönhetően még nagyobb szerep jut az emberi kreativitásnak az innovációk területén, a bank ügyfelei pedig a korábbiaknál gyorsabb, személyre szabottabb pénzügyi szolgáltatásban részesülnek majd – írták.

- Hirdetés -

A megoldás az illetékes minisztérium támogatásával elérhetővé válik a köz- és a magánszféra, valamint a felsőoktatás intézményei számára is. A magyar nyelvi modell fejlesztését követik majd azon országok egyedi nyelvei, ahol az OTP csoport jelen van.

MTI

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Akár ez is tetszhet