Tenger alatti szelepek vezérlése a Hannover Messén

A Hannover Messe ipari szakkiállítás fődíját, a Hermes-díjat a Bosch Rexroth nyerte. Az elismerést a világ első, tenger alatti szelepek vezérléséhez fejlesztett elektromos aktuátoráért kapta.

Az SVA R2 (Subsea Valve Actuator) egy elektromos tenger alatti szelepaktuátor, amely energiatakarékos és biztonságos alternatívát biztosít a tengeri olaj- és gáztermelésben, szemben a korábban használt vezérlőkkel. Az eszköz önellátó egység, saját hidraulikával és váltható sebességű szivattyúval rendelkezik. A folyadék kinyeréséhez így már nincs szükség több kilométernyi vezetékre és központi egységre. Jelentős mértékben minimalizálja a környezetre tett negatív hatásokat. Az SVA R2-nek energiaellátásra és adatkapcsolatra van szüksége a működéshez.

„A Bosch Rexroth a Hannover Messe régi kiállítója, és mindig lenyűgöző innovációkat mutat be. A díjnyertes termék egy újabb mérföldkő, amely a környezet védelmét is szolgálja. A vállalat jelentős mértékben hozzájárul a fenntarthatósághoz, ami az egyik kulcstémánk a szakkiállításunkon” – mondta Dr. Jochen Köckler, a Deutsche Messe AG vezérigazgatója.

- Hirdetés -

„Az SVA R”-vel a Bosch Rexroth fejlesztői gazdasági és ökológiai szempontokat figyelembevéve alkották meg a tengeri feldolgozóágazat számára terméküket. A tenger alatti aktuátor működtetéséhez elegendőek a már meglévő elektromos tápkábelek. A kis méretek és az interfészek további előnyt jelentenek az iparágnak, mivel lehetővé teszik a már beszerelt eszközök cseréjét is” – hangsúlyozta Reimund Neugebauer professzor, a Hermes-díj zsűrielnöke.

Némethi Botond, Okosipar.hu

Akár ez is tetszhet