Termékfejlesztés és 3D szkennelés a gyártásban

Egy termék egy ötlettel vagy koncepcióval kezdődik, és végigjárja a teljes termékfejlesztési folyamatot mielőtt a piacon elérhetővé válik. A gyártók arra törekszenek, hogy hatékonyan irányítsák a termékfejlesztést, felgyorsítsák a piacra kerülés idejét, csökkentsék a költségeket és kitűnjenek versenytársaik közül.

A termékfejlesztés magában foglalja a termék teljes útját a koncepciótól a piaci bevezetésig. Az üzleti életben és a mérnöki tudományokban egy meglévő termék megújítására is utalhat.

A termékfejlesztés kihívásai a gyártásban

- Hirdetés -

A termelési környezet nagyon igényes, mert a hatékonysághoz az egymást átfedő tevékenységek, a korlátozott költségek, a piacra jutási idő rövidítése, a minőség javítása és a nagyobb rugalmasság keveréke szükséges.

3D szkennelés a termékfejlesztésben

Az innovatív optikai 3D szkennerek két fő kategóriába sorolhatók: a strukturált fényű 3D szkennerek és a kézi szkennerek. A 3D szkenner olyan eszköz, amelyet a valós fizikai tárgyak rögzítésére használnak a digitális világban történő átalakítás, elemzés és ellenőrzés céljából. Nem igényel fizikai érintkezést, és jó hordozhatóságot biztosít.

Beilleszthetők a termékfejlesztési folyamatba, a prototípusok ellenőrzésére, az iterációk rögzítésére, az első lot-ok ellenőrzésére. Hordozhatóságuknak és gyors mérési sebességüknek köszönhetően a 3D szkennerek segíthetnek felgyorsítani ezeket a munkafolyamatokat a piacra kerülési idő csökkentése érdekében.

A hagyományos mérés körülményes és időigényes. A mérőberendezések összehangolása a programozás és a működési idő tekintetében kellemetlenségekkel jár.

A 3D szkennelés előnyei
Tized vagy század milliméteres pontosság.

A legtöbb hordozható 3D szkenner 0,01 mm és 0,1 mm közötti pontossággal rendelkezik: a Scantech 3D szkennereit például kifinomult algoritmusokkal fejlesztették ki, hogy akár 0,02 mm-es pontossággal rögzítsék a 3D adatokat. Ez ideális ahhoz, hogy a mérnökök pontos mérési eredményeket kapjanak.

Nagyfokú hordozhatóság a helyszíni méréshez

A hordozható és nagy felbontású 3D szkennerekkel bárhol pontos mérések végezhetők, anélkül, hogy a környezeti feltételek befolyásolnák azt. Nincs szükség külön erre a célra kialakított, ellenőrzött páratartalmú vagy hőmérsékletű laboratóriumokra, közvetlenül a műhelyben is használhatók.

Forrás: Varinex
100% roncsolásmentes

A kézi 3D szkennerek és az érintésmentes 3D mérések lézersugaraknak az alkatrészek felületére történő vetítésével működnek. A professzionális 3D szkenner a tárgyak érintése vagy megváltoztatása nélkül képes pontfelhőket generálni. A tervezők, mérnökök és gyártók az alkatrészeket sérülés nélkül mérhetik meg. Következésképpen a mérési tárgyakban nem keletkezik potenciális kár.

Az autóipar, a járműipar, a nehézipar, a fröccsöntés, a szerszámfejlesztés és az orvosi termékfejlesztés területén szerzett széleskörű tapasztalatával a Scantech segíthet Önnek következő projektje kidolgozásában, a 3D alkatrészek visszamodellezésében, vagy éppen minőségbiztosításában.

Válassza a csúcstechnológiás 3D szkennelést a munkája megkönnyítése érdekében!

BŐVEBB INFORMÁCIÓ

Varinex