Testreszabott feszítő megoldások norelemtől

Lánckerékszettek és láncfeszítőgörgők választékával gazdagodott a szabványos gépelemek globális szakértőjének, norelemnek a kínálata. Az új termékek lehetővé teszik a mérnökök számára, hogy az egyedi igényekhez tervezett megoldásokat hozzanak létre.

A láncfeszítőkből, lánckerékszettekből és feszítőgörgőkből álló, rendkívül változatos új feszítőeszköz sorozatot szíj- vagy lánchajtásokhoz tervezték. Minden termék esetén a széles méretválasztékkal egyedileg lehet megvalósítani a lengések minimalizálását, valamint gazdaságos és csendes hajtásrendszereket lehet megvalósítani.

Minden új hajtási egység lelke a feszítőelem. Mind a párnázást, a megtámasztást, a feszítést és a csillapítást a nagyon elasztikus és méretstabil, természetes gumiból készült multifunkcionális rugótest biztosítja. A gumi karbantartásmentes, szakadásbiztos, ezenkívül magas vegyi ellenálló képességgel rendelkezik. Az univerzális feszítőelemek acél és rozsdamentes acél kivitelben is elérhetők. Acél kivitel esetében elülső rögzítés is megoldható, ha a hátsó felszerelés nem lehetséges.

- Hirdetés -

A feszítőegységek lánckerékszettekkel, láncvezetőkkel vagy feszítőgörgőkkel kombinálhatók, a lánc- és szíjhajtások beépítésre kész feszítőelemeként alkalmazhatók.

«Tudjuk, hogy a rugalmasság elengedhetetlen a mérnökök számára – jelentette ki Marcus Schneck, a norelem ügyvezető igazgatója. – Éppen ezért az új feszítő megoldásunk különféle méretben és típusban kaphatók, így a mérnökök gyorsan és költséghatékonyan adaptálhatják azokat saját alkalmazásaikhoz.»

A lánckerékszettek esetén általános feszítési alkalmazás a görgősláncok esete. Ezen gépelemek kétoldali porvédővel vannak golyóscsapágyazva, és élettartamkenésük miatt karbantartásmentesek. A rugalmasság érdekében a lánckerék a csavaron mozgatható, és ezáltal a láncpályához igazítható. A duplex és a triplex változatokban pontos távtartó hüvelyek biztosítják a lánc helyes vezetését.

A görgősláncokon láncvezetők is használhatók. A szimmetrikus kialakítás mindkét oldal használatát lehetővé teszi, miközben a nagy rádiuszok a sima futást biztosítják. A siklópálya kiváló minőségű Vesconite® műanyagból készül, ami szintén nem igényel kenést.

norelem új sorozatának utolsó elemei a feszítőgörgők, amelyek lapos- és fogasszíjak feszítését teszik lehetővé a szíj külső vagy hátsó részén. A feszítőgörgőket a karbantartásmentes golyóscsapágyakkal mereven, további feszítőelem nélkül lehet rögzíteni. Ezen gépelemek terelőgörgőként is alkalmazhatók.

norelemről és az új feszítő megoldásokról további információ a www.norelem.hu oldalon érhető el.

norelem

- Hirdetés -

- Hirdetés -