Több mint 1500 abroncsot adományozott a Hankook mintegy 160 szervezet számára

Véget ért a Hankook 2022-es abroncsadományozó programja

A Hankook 2022-es abroncsadományozó programjának köszönhetően ismét számos kisebb-nagyobb közhasznú szervezet végezheti biztonságosabban a munkáját. A pályázat nyertesei a tavalyi év végéig át is vehették az adományba kapott gumiabroncsokat a Hankook Tire Magyarország Kft. rácalmási telephelyén. A kis non-profit szervezeteken túl az Országos Mentőszolgálat, az Igazgyöngy Alapítvány és a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság is részesült adományban.

A Hankook Tire Magyarország Kft. 2022-ben tizenegyedik alkalommal hirdette meg Abroncsadományozási Programját, amellyel a társadalom számára fontos tevékenységet végző országos és/vagy helyi hatáskörű szervezeteket támogatja. Az Abroncsadományozási Program keretében a vállalat olyan kisebb alapítványoknak és egyesületeknek is segítséget nyújt, amelyek méretükből fakadóan más módon ritkán és csak nagy erőfeszítések útján jutnának támogatáshoz.

Az idei program keretében mintegy 160 szervezet számára biztosított a Hankook Tire Magyarország Kft. több mint 1500 új abroncsot a munkájukhoz elengedhetetlen járművekre.

- Hirdetés -

„Több mint 30 éve azért dolgozunk, hogy lehetővé tegyük több száz értelmi fogyatékossággal élő embertársunk családias környezetben történő lakhatását, foglalkoztatását, művészeti képzését, valamint rászoruló gyermekek, családok ellátását. 2022-ben több otthonunk és támogató szolgálatunk is kapott abroncsot a Hankook Abroncsadományozási Programjának keretei között, ami nagy segítség sérült ellátottjaink számára”– mondta Varga Zoltán, a Lámpás ’92 Közhasznú Alapítvány elnöke.
Abroncsadományaival a Hankook Tire Magyarország Kft. idén is támogatta az Igazgyöngy Alapítványt, immár egy hosszú távú együttműködés keretében.

„A 2009-ben indított esélyteremtő stratégiánkban hosszú távra, 20 évre tervezünk – és hiszünk abban, hogy a közösség képes kitörni a generációs, átörökített szegénység köréből. A toldi pilot-programunk mellett még 17 településen dolgozunk folyamatosan. Évente több, mint 1200 családot érünk el közvetve és közvetlenül. A mostani generációval együtt dolgozunk a következő generációért, és tudjuk: mindig van kiút. Munkánkat évek óta segíti a Hankook Abroncsadományozási Programja is, amiért nagyon hálásak vagyunk” – mondta L. Ritók Nóra, az Igazgyöngy Alapítvány alapítója és szakmai vezetője, az Igazgyöngy Alapfokú Művészet Iskola igazgatója.

A Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége (MEOSZ) is részesült a Hankook abroncsaiból.

„A MEOSZ, a mozgássérült emberek legjelentősebb hazai érdekképviseleti szervezete és egyben az egyik legrégebbi és legnagyobb civil szervezet is Magyarországon. Minden megyében működik egyesületünk, aktív tagságunk száma meghaladja a százhatvanezret. Talán nem is kell bővebben kifejtenem, hogy mekkora segítség számunkra bármilyen támogatás, így a Hankook Abroncsadományozási Programja is, melyben 2022-ben ismét a támogattak között voltunk” – mondta Kovács Ágnes, a MEOSZ elnöke.

„Jövőorientált vállalatként a Hankook számára kiemelten fontos, hogy prémium minőségű gumiabroncsokat biztosítsunk partnereinknek, akik munkájukat hozzánk hasonló eltökéltséggel végzik” – mondta el Roy Katalin, a Hankook Tire Magyarország Kft. Kommunikációs vezetője. 

„Minden évben büszkeséggel tölt el bennünket, hogy a társadalom számára fontos munkát végző szervezetek tevékenységéhez hozzájárulhatunk azzal, amihez a legjobban értünk: olyan gumiabroncsokkal, amelyek a működésüket biztonságosabbá és fenntarthatóbbá teszik.”

Hankook Tire / Okosipar.hu