Több mint 700 millió embernek segíthet a Schneider Electric új fejlesztése

Villaya Flex: Az új megoldás, amely forradalmasíthatja az áramellátást az elektromos hálózaton kívüli közösségek számára

Forrás: Schneider Electric

A világ számos területén még mindig emberek milliói élnek áramellátás nélkül. A Schneider Electric legújabb fejlesztése, a Villaya Flex, egy olyan innovatív microgrid/mikrohálózati megoldás, amely drasztikusan javíthat ezen a helyzeten – jelentette közleményében a cég. 

Új megoldás a Schneider Electrictől

A Schneider Electric, az energiamenedzsment és ipari automatizálási megoldások globális vezetője, bemutatta legújabb fejlesztését, a Villaya Flex-et. Ez a komplex rendszer hardver- és szoftverelemeket ötvöz, és célja, hogy megbízható és szén-dioxid-mentes áramellátást biztosítson azoknak a közösségeknek, amelyek jelenleg nem rendelkeznek hozzáféréssel a villamos hálózathoz. A Villaya Flex könnyen skálázható, rendelhető, telepíthető, üzemeltethető és karbantartható, így ideális megoldás lehet számos helyszínen.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Az energiahiány globális kihívása

A Nemzetközi Energiaügynökség becslése szerint világszerte 756 millió ember él áramellátás nélkül, amely jelentősen akadályozza a gazdasági és emberi fejlődést. Az ENSZ fenntartható fejlődési céljai között szerepel a tiszta és megfizethető energiához való hozzáférés biztosítása, különösen Afrika szubszaharai régiójában, ahol a legnagyobb az energiahiány.

Bemutató az Energy Access Investment Forum-on

A Villaya Flex megoldást hivatalosan az „Alliance for Rural Electrification Energy Access Investment Forum 2024” rendezvényen mutatták be Lagosban, Nigériában. A fórum a magán- és közszféra energiához való hozzáférést növelő szereplőit hozta össze, különös tekintettel a szubszaharai Afrikára.

„A Villaya Flex egy olyan megoldás, amely fenntarthatóbb és megfizethetőbb energiához való hozzáférést biztosít a villamos hálózathoz nem kapcsolódó közösségek számára. Azoknak tervezték, akik energiahiánnyal, az elektromos áramhoz való korlátozott hozzáféréssel és magas üzemanyagköltségekkel küzdenek” – nyilatkozta Bala Vinayagam, a Schneider Electric „Microgrid Line of Business” területért felelős alelnöke.

Forrás: Schneider Electric
A Schneider Electric célkitűzései

A Schneider Electric folyamatosan bővíti azon termékek és megoldások körét, amelyek az energiához való egyetemes hozzáférést segítik elő. A vállalat elkötelezett az ENSZ 2030-ra kitűzött céljának elérésében, mely szerint mindenki számára biztosítani kell az energiához való hozzáférést. A cég szakértői a lagosi rendezvényen számos innovatív megoldást mutattak be, és beszéltek a megújuló energiaforrások hálózatokba történő integrálásának szükségességéről, a decentralizációról és a tiszta energiára való átállás felgyorsításáról.

A Schneider Electric 2009-ben indított, az energiához való hozzáférést támogató programja révén 2025-re 50 millió embert kíván tiszta és megbízható energiához juttatni.

A Villaya Flex bemutatásával a Schneider Electric egy újabb lépést tett a globális energiaellátási problémák megoldása felé. Az innovatív megoldás hozzájárulhat a fenntartható fejlődési célok eléréséhez, és reményt adhat azoknak a közösségeknek, amelyek eddig nélkülözni kényszerültek az elektromos áram nyújtotta előnyöket.

Okosipar.hu

- Hirdetés -