Több tízezer új töltőpontot létesít a Scania

A svéd teherautó-gyártó óriás elindította Erinion nevű, töltési megoldásokat kínáló vállalatát, amelynek célja az, hogy az elektromos teherautók elterjedésének felgyorsítása érdekében 2030-ig 40 ezer új töltőpontot vezessen be. Az új cég elsősorban telephelyi és célállomáson lévő töltési infrastruktúrát fog szállítani.

A Scania szerint a telephelyi töltés kiszámítható természete maximalizált járműkihasználtságot eredményez, az éjszakai off-peak díjak pedig optimalizálják a költségeket. A gyártó által végzett kutatások, valamint pilot programok által validált adatok alapján a „megerősített töltési megoldások” összességében akár 50 százalékkal, járművenként pedig 15 ezer euróval (kb. hatmillió forinttal) csökkenhetik a költségeket.

„A mi megoldásunkkal a vásárlók nyugodtan fókuszálhatnak az alaptevékenységükre, miközben egy töltőegység gondoskodik a szükséges hardverről, szoftverről, finanszírozásról és működési szolgáltatásokról, amelyek széles körű minőségi és költséghatékonyságot biztosítanak a töltés üzemeltetéséhez” – idézi a cég közleménye Jonas Hernlund energetikáért és infrastruktúráért felelős vezetőt.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Az Erinion kezdetben Svédországban, Norvégiában, az Egyesült Királyságban, Hollandiában, Franciaországban és Németországban, majd globálisan fog terjeszkedni, és a tervek szerint 2030-ra 40 ezer pontos hálózaton fog kiszolgálni kb. 230 ezer elektromos teherautót. A töltők elvileg márkafüggetlenek, vagyis minden járművet kiszolgálni képes eszközök lesznek.

Gábor János, NEW technology

- Hirdetés -