- Hirdetés -

- Hirdetés -

Többirányú esztergálás, új esztergálási koncepció

Az új, 1.2 mm széles (0.047″) beszúrólapkák használatával 40%-kal kevesebb anyagveszteség lép fel a hagyományos, 2.0 mm széles (0.079″) beszúrólapkákhoz képest.

A Tungaloy a TungCut többfunkciós, beszúró termékcsaládját az 1.2 mm széles (0.047″) DGS-rendszerű beszúrólapkákkal egészítette ki.

A Tungaloy szerint kisméretű alkatrészek sorozatgyártásakor, hosszeszterga automatákon, költségmegtakarítást lehetne elérni a leszúrási ráhagyás, ezzel az anyagveszteség minimalizálásával. Az új, 1.2 mm széles (0.047″) beszúrólapkák használatával 40%-kal kevesebb anyagveszteség lép fel a hagyományos, 2.0 mm széles (0.079″) beszúrólapkákhoz képest. A Tungaloy számításai szerint ez 2500 leszúrás után egy 2000 mm hosszú (78.74″) rúdanyag megtakarítását jelenti.

Az új beszúrólapkák jellemzője a DGS-rendszerű forgácstörő, amely egyenletes forgácsolást és kiváló forgácselvezetést tesz lehetővé. Mindezt a sokoldalúan felhasználható AH725 lapkaminőséggel kombinálva a lapka stabil leszúrási képességgel rendelkezik számos anyagcsoport esetén.

A hosszeszterga automatákon használt szerszámtartókhoz kifejlesztett késtartók 10 × 10, 12 × 12, vagy 16 × 16 mm keresztmetszetben rendelhetőek. A lapkákat a szerszámtartó oldalán elhelyezett csavar rögzíti, biztonságosan, ráadásul a lapkacseréhez a késtartót sem kell kiszerelni a szerszámtartóból. Ezzel a lapkacsere ideje a hagyományos, hosszeszterga automatákon használt késtartókéhoz képest mindössze a harmadát veszi igénybe, ezzel is jelentősen csökkentve a szerszámgép állásidőt.

Rendelhetők a szabványos késtartókon kívül ellenorsós esztergákhoz kifejlesztett késtartók is. A Tungaloy szerint ezzel stabil leszúrást lehet végezni, rövid munkadarab esetén is, közel a tokmányhoz.

NEW technology magazin / mmsonline.com

Akár ez is tetszhet