Többszörös győzelmet aratott a Scania 540 S tehergépjármű

Tavaly ősszel a Scania két összehasonlító teszten is részt vett, amelyeket Németországban szerveztek európai szaklapok. Mostanra közzétették az 1000 Pontos Teszt (1000 Punkte Test) és az Európai Tehergépkocsi-kihívás (European Truck Challenge, ETC) eredményeit. Az élenjáró versenytársak ellenében a Scania 540 S nyerges vontatója mindkettőt megnyerte, méghozzá a többi induló előtt jelentős fölénnyel.

„Ezeknek az összehasonlító teszteknek a megnyerése újabb bizonyítéka a Scania vezető pozíciójának az iparágban” – mondta Stefan Dorski alelnök, a Scania tehergépkocsi-részlegének a vezetője. „Ha független és tapasztalt újságírók minden lényeges szempontból, tudományos módszerekkel értékelik a termékeinket, és összehasonlítják ezeket a versenytársainkkal, akkor az eredmények rendkívül beszédesek a potenciális tehergépjármű-vásárlók számára.”

1000 Pontos Teszt

- Hirdetés -

Az 1000 Pontos Teszt és az ETC a kereskedelmi forgalomban elérhető nehéz-tehergépkocsik legelismertebb összehasonlító tesztjei közé tartozik a világon. Ezeket német szaklapok szervezik más országok rangidős újságíróinak részvételével. A fülkével kapcsolatos tulajdonságokat, mint például a járművezetői környezetet, az alvási kényelmet és a zajszintet éppúgy értékelik, mint például az úttartást, a fokozatváltást és a szervizelhetőséget, valamint más szempontokat. A tehergépjárművekkel több mint 300 kilométert tesznek meg különböző fajtájú közutakon, hitelesített üzemanyagmérő berendezéssel felszerelve, hogy a legnagyobb pontossággal mérhessék a valós üzemanyag-fogyasztást. Majd minden szempontot pontoznak, és ezek összegéből születik meg az egyes tehergépkocsik végső eredménye.

„Mindkét tesztben a legnagyobb összpontszámot értük el, de én személy szerint arra vagyok a legbüszkébb, hogy a mi tehergépkocsinknak a legkisebb az üzemanyag-fogyasztása, miközben a legnagyobb átlagsebességet nyújtja” – mondta Stefan Dorski. „Ez mutatja a Scania márkától elválaszthatatlan szállítási hatékonyságot. Ebből a kimagasló eredményből pedig nemcsak az ügyfeleink profitálnak majd, hanem ez jelentősen – itt és most – hozzájárul a szén-dioxid-kibocsátás miatti éghajlatváltozás elleni küzdelemhez is, amellyel a világ szembenéz.”

A Michael Kern által szervezett 1000 Pontos Tesztet számos szaklap közzéteszi, köztük a Lastauto Omnibus is. A Hans-Jürgen Wildhage által szervezett ETC a KFZ Anzeiger kiadványban és sok más magazinban is megjelenik. A 2020 októberében végrehajtott 1000 Pontos Teszten a Scania 540 S, az MAN TGX 18.510 BLS és a Mercedes-Benz Actros 1853 LS vett részt. A 2020 novemberében rendezett ETC tesztjén a DAF XF 530, a Scania 540 S, az MAN TGX 18.510 BLS és a Mercedes-Benz Actros 1853 LS szerepelt. Mindkét tesztre meghívták az összes nagy európai gyártót.

Scania

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Akár ez is tetszhet