- Hirdetés -

- Hirdetés -

Törökországban bővül tovább a Gebrüder Weiss hálózata

Az osztrák logisztikai vállalat új telephelyet nyit meg Mersinben, a Földközi-tenger keleti partján. Törökország egyre fontosabbá válik az ázsiai és európai kereskedelmi útvonalak szempontjából. Azért is bír nagy jelentőséggel e helyszín, mivel a közel-keleti országban itt található a második legnagyobb kikötő, a légi és tengeri árufuvarozás, valamint az intermodális szárazföldi szállítás kiemelkedő pontjává válhat. Mersin egy központi logisztikai centrum a Földközi-tengeren a Kaukázusba, a Közel-Keletre és Közép-Ázsiába irányuló szállítmányok esetében.

„Törökország feltörekvő, növekvő piacot képez, elhelyezkedésével pedig fontos árukezelő központ az Ázsia és Európa közötti szállítmányozás tekintetében. Marsin városában megnyitott telephelyünkkel új régió került a vonzáskörzetünkbe. A település környezetében kiváló a közlekedés, valamint az ipari tevékenységek közelsége rendkívül kedvező” – magyarázta Wolfram Senger-Weiss, a Gebrüder Weiss vezérigazgatója. „A légi és tengeri árufuvarozási szolgáltatásaink mellett a helyi ügyfeleink számára gyógyszerészeti és multimodális szállítást, valamint raktári logisztikát és vámkezelést is végzünk.

Törökország a Selyemút fontos állomása

- Hirdetés -

Törökország a selyemút fontos állomását képezi, ugyanis a Közép-Ázsiából és Kínából érkező áruk keresztülhaladhatnak ezen az országon. A Middle Corridor (Kazahsztán, Azerbajdzsán, Grúzia) mentén elhelyezkedő országok többségében saját telephellyel rendelkezik a Gebrüder Weiss, így ismerik e régiók jogi és kulturális sajátosságait. A kereslet egyre inkább növekszik az ezen az útvonalon történő szállítmányok iránt. A tranzitidő jelenleg 35 és 45 nap között mozog.

Mersin a harmadik Gebrüder Weiss telephely Törökországban Isztambult és Izmirt követően, ahol a társaság részrakományos szállításokat, valamint légi és tengeri árufuvarozást szervez.

Némethi Botond, NEW technology magazin/Gebrüder Weiss

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Akár ez is tetszhet