Tűpontosan diagnosztizál és operál a Galaxy sebészrobot

A légutak (így a garat, a gége, a légcső és a hörgőrendszer) és a tüdő betegségeinek, rákos elváltozásainak vizsgálatára és operációjára gyártott Galaxy System sebészeti robotplatformot a gyártó Noah Medical vizsgálta be, és megállapította, hogy közel tökéletes pontossággal végzi az eljárásokat. A Journal of Bronchology & Interventional Pulmonology-ban közzétett tanulmány szerint a Galaxyt és tartozékait úgy tervezték, hogy bronchoszkópos vizualizációt és hozzáférést biztosítsanak – ezek a képességek diagnosztikai és terápiás eljárásokat tesznek lehetővé robotikai eszközökkel a betegek légutaiban.

A rendszer fejlett képalkotó technológiái valós idejű helymeghatározási frissítéseket biztosítanak a potenciálisan rákos elváltozásokról. Az eszköz olyannyira hatásos, hogy idén márciusban megkapta az Amerikai Gyógyszerfelügyelet (FDA) engedélyét a forgalmazásra, így hamarosan feltűnik a gyakorlati gyógyászatban, miután a gyártó áprilisban 150 millió dollárt gyűjtött a sebészeti robotplatform támogatására.

A Noah Medical tanulmánya bebizonyította, hogy a Galaxy TiLT technológiája 100 százalékos sikerrel navigál az emberi szervezetben az elváltozásig, és ugyancsak 100 százalékos pontossággal diagnosztizál.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

„A Galaxy rendszert orvosokkal együttműködve, orvosoknak terveztük, és az eredmények segítenek validálni a rendszerünk fejlett technológiáját” – reagált a tanulmányra Jian Zhang alapító-vezérigazgató. „Ez a fontos publikáció a Galaxy közelmúltbeli FDA engedélyezése és az Ausztráliában jelenleg zajló első emberen végzett vizsgálat után született. A Galaxy rendszer gyors ütemben halad a kereskedelmi forgalomba hozatal felé, követve küldetésünket, hogy világszerte javítsuk a betegek életminőségét.”

Dr. Krish Bhadra, a Tennessee-i CHI Memorial Hospital vezető kutatója a Galaxyt „a képvezérelt robotika új kategóriájának” nevezte. Szerinte a robotikai eredmény „egy lépéssel közelebb visz minket” ahhoz a célhoz, hogy az orvostudomány megoldja a CT és a test közötti eltérést az intervenciós pulmonológiában.

Gábor János, Okosipar.hu

- Hirdetés -

Akár ez is tetszhet