Új 3D nyomtatásvezérlő rendszer a Gravity gépekhez

Az OEM Wematter piacra bocsájtotta a legújabb 3D nyomtatókhoz használatos hardvert, egy nyomtatáskamrát vezérlő eszközt – számolt be róla a 3dprintingindustry.com cikke. Ezt a vállalat által korábban kiadott Gravity 2021 3D nyomtatókhoz fejlesztették ki.

Az Atmosphere elnevezésű eszköz a Gravity szoftverével kommunikál, ezáltal biztosít stabilabb termikus környezetet az SLS 3D nyomtatáshoz. A hasznos kiegészítő megnövekedett részsűrűséget, javított felületkezelést és minőségi javulást eredményezhet a mechanikai teljesítményben.

„Egyes gyártók bonyolult infrastruktúrával oldják meg a hőmérsékleti kérdéseket, vannak, akik ezt valamilyen gázcső bevezetésével próbálják áthidalni, ami, valljuk be, nagy biztonsági kockázattal jár” – fejtette ki Robert Kniola, a Wematter alapítója és vezérigazgatója. „Fejlesztéseinknek köszönhetően rendelkezünk egy önálló rendszerrel, ami a munkakörnyezet szempontjából teljesen biztonságos a felhasználó számára. Ez jobban védi a 3D nyomtatóval dolgozó munkatársainkat, mintha például nitrogéngenerátort csatlakoztatnánk a rendszerhez.”

- Hirdetés -

Csatlakoztasd, és mehet a munka!

A moduláris egységet plug and play módon a felhasználók akkor hozhatják működésbe, ha egy szabványos fali aljzathoz és egy Gravity 3D nyomtatóhoz csatlakoztatják. Az eszközt úgy fejlesztették ki, hogy nem igényel további szellőztető vagy légtömörítő berendezést. Az Atmosphere mérete: 770 x 830 x 410 milliméter, súlya: 80 kilogramm.

A helyiség levegőjét használja fel, tehát nincs szükség plusz anyag bevezetésére. Minden nyomtatási munka megkezdésekor csatlakozik a Gravity Deep Space szoftverhez, s az Atmosphere automatikusan elindul a felhasználó beavatkozása nélkül.

„Rendkívüli elégedettséggel tölt el többéves fejlesztés után látni a kemény munkánk eredményeit, valamint azt, hogy a piacon egyből megtalálta a megfelelő helyét” – tette hozzá Robert Kniola. „Partnereink a kiegészítőkkel modulárisan frissíthetik felszerelésüket a termelés fejlesztése érdekében.”

Az Atmosphere előnyei

Minimális hőváltozásokat generálva az Atmosphere lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy növeljék a részecskesűrűséget anélkül, hogy a több komponensből álló nyomtatott tárgyak összeolvadnának. Emiatt a nyomtatott alkotóelemek tartósabbak, és a porágyban megmaradt szinterezetlen anyag kevésbé használódik el, az inertia porgyűjtő készülékkel visszanyerhető a matéria, és nagyobb mértékben újrahasznosítható a mechanikai tulajdonságok feláldozása nélkül. Fehér polimer porokkal történő nyomtatáskor az elszíneződés hiánya miatt fehérebb részeket eredményez.

70 százalékos a javulás az anyagfelhasználás terén, ugyanis újrahasznosított porokkal is dolgozik az Atmosphere. A vállalat kijelentette, hogy legújabb hardvere fontos elem a Wematter fenntartható gyártás érdekében végzett munkájában. Csökkenti az elfogyasztott nyerspor mennyiségét, ezzel elősegíti a költséghatékony termelést. Az Atmosphere 2021 tavaszától lesz elérhető a Gravity 2021 3D nyomtatók opcionális kiegészítőjeként.

Némethi Botond, Okosipar.hu

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Akár ez is tetszhet