- Hirdetés -

- Hirdetés -

Új 3D térképező szoftverrel jelentkezett a Luminar

Az autóipari technológiákat fejlesztő vállalat kibővíti kínálatát egy olyan nagy felbontású, 3D térképező programmal, ami önmagát frissíti – azoknak a járműveknek a segítségével, amelyekben már ma is Luminar szoftverei és hardverei működnek. A The Robot Report emlékeztet, hogy a cég a LiDAR megoldásokkal foglalkozó Civil Maps tavalyi felvásárlása után kezdett dolgozni a most bemutatott alkalmazáson.

A CES 2023 keretében mutatta be legújabb programját a Luminar, és még a Las Vegas-i show-n meg is egyezett az első gyártóval, aki a szoftvert a saját mesterségesintelligencia-motorjának továbbfejlesztésére fogja használni. Az ügyfél nevét persze nem árulták el, de annyit még hozzátettek: a vállalat támogatni fogja a percepciós szoftver feljavítását is.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

A Luminar egy lopásgátló Sentinel szoftvercsomaggal, egy proaktív biztonsági hardver-szoftver kombóval és egy LiDAR alapú autópálya-automatizációs (vagyis önvezető) rendszerrel is bemutatkozott a CES-en. A termékeit két olyan autóval demonstrálta, amelyben már Luminar eszközök működnek. Az egyik a teljesen elektromos Volvo Ex90 SUV volt, míg a másik a Kína legnagyobb gyártójától származó SAIC Rising Auto R7. Ezek minden példányába beépítik a vállalat szoftver és hardver standardjait, például az Iris LiDAR-t.

„2022-ben fontos inflexiós pontot érintettünk a Luminarral, mivel a maga nemében ez az első cég, ami a kutatás-fejlesztésről átnyergelt sorozatgyártású járművek készítésére” – mondta Austin Russell, a Luminar alapító-vezérigazgatója. „Nagy tétben fogadunk a szériagyártású fogyasztói járművekre és a fejlesztésükre, úgy, hogy fokozni akarjuk a sofőr teljesítményét, nem pedig lecserélni őket. Arra számítok, hogy a Luminar 2023-ban elsöprő hatást fog kiváltani, mivel az autóipar végre közeledik a mi ütemtervünkhöz.”

Gábor János, Okosipar.hu

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Akár ez is tetszhet