Új beruházások az Audinál

Jövőbemutató beruházás: az Audi Hungaria a következő két évben kétszámjegyű eurómilliós összeget, több milliárd forintot fordít a győri Műszaki Fejlesztés területére. A beruházás egy, az elektromos motorok és hajtások fejlesztésére szolgáló, elektromos járatópad üzembe helyezésére, valamint a meglévő vizsgálati infrastruktúrára fókuszál.

A több milliárd forintos beruházásból az Audi Hungaria az elektromobilitás jegyében bővíti és megújítja motorvizsgáló berendezéseit és előrelép a digitalizáció területén is. „Műszaki Fejlesztésünk, amely idén ünnepli fennállásának 20 éves jubileumát, az AUDI AG harmadik legnagyobb fejlesztési központja és egyben kompetenciaközpontja is a szimulációs-, akkusztikai- és a szilárdságtani vizsgálatok terén.

A beruházásnak köszönhetően tovább erősítjük e-vizsgálati kompetenciáinkat, ezzel együtt felkészítjük Műszaki Fejlesztésünket az elektromobilitás korszakára. A járműhajtás fejlesztésünk magasan képzett munkatársai a Volkswagen Konszern valamennyi erőforrását tudják tesztelni az Audi Hungariánál, ezzel magas színvonalú szolgáltatásokat nyújtunk az egész konszern számára“, mondta Alfons Dintner, az AUDI HUNGARIA Zrt. igazgatóságának elnöke.

A beruházás keretében egy új, elektromos járatópadot helyeznek üzembe az elektromos motorok és elektromos hajtások fejlesztésére. Emellett digitális megoldásokat, mint például digitális tervező-, valamint digitális járműszimulációs eszközöket vezetnek be. Az e-transzformáció jegyében felkészítik a meglévő vizsgálópadokat is a hibrid- és jövőbeli elektromos hajtások vizsgálatára.

Az Audi Hungaria járműhajtás fejlesztésén jelenleg több mint 400 munkatárs dolgozik különböző fejlesztési projekteken a szimuláció, a konstrukció, valamint a kísérleti fejlesztés, motorvezérlő rendszerek applikációja, motorakusztika optimalizálása és járműhajtás-tesztelés területén. Az Audi Hungaria járműhajtás fejlesztés területének fő feladata a benzin- és dízelmotorok, valamint az elektromos hajtások fejlesztése és sorozatgyártásának támogatása.

AUDI Hungaria

Akár ez is tetszhet