Új eszközöket ad a jövő villamos hálózatának kialakításához a Schneider Electric

Tovább bővítette a jövő villamos hálózatának kiépítését támogató portfólióját a Schneider Electric, a társaság a DISTRIBUTECH International® 2023 rendezvényen mutatta be új megoldásait. A cég fejlesztései támogatják a közműszolgáltatókat a digitális átállás fokozatos megvalósításában.

A közműszolgáltatók jelentős kihívásokkal néznek szembe a klímavészhelyzet, a szakemberhiány és az energiaválság miatt, a helyzetüket pedig tovább nehezíti keresleti oldalon a fogyasztói igények és magatartás forradalmi változása. A Schneider Electric, az energiamenedzsment és az ipari automatizálási megoldások területén vezető multinacionális vállalat kibővítette portfólióját, hogy ezzel is támogassa a közműszolgáltatókat és ügyfeleiket a digitális átalakulásban az energia-értéklánc teljes egészén.

„Elkerülhetetlen az új, digitalizált energetikai környezetre történő átállás, ami azonban akadály helyett inkább lehetőséget jelent a közműszolgáltatók számára, hogy átalakítsák üzleti tevékenységüket a meglévő üzleti modelljeik újragondolásával, a pályázati források elnyerésével, valamint a keresleti és kínálati oldal digitalizálásával. Büszkék vagyunk arra, hogy robusztus és folyamatosan fejlődő portfóliónkkal megbízható partnerként szolgálhatunk a jövő villamos hálózatainak kialakítása felé vezető úton” – mondta el Gary Lawrence, a Schneider Electric „Power and Grid” üzletágának elnöke.

- Hirdetés -

Széleskörű megoldások a hálózat teljes életciklusának kezeléséhez

Mivel a közművek összetett hálózati, energiatermelési és energiaátalakítási kihívásokkal néznek szembe, a gyors innováció és az új megoldások agilis bevezetése segítik a szolgáltatókat abban, hogy már rövid távon is előnyöket érjenek el, miközben megalapozzák a hosszú távú elképzeléseket. A fokozatos, lépésről-lépésre történő átalakulás lehetővé teszi a közműszolgáltatók számára, hogy kicsiben kezdjenek és idővel egyre több területre terjesszék ki a digitalizációt azáltal, hogy kezdetben a legsürgetőbb fogyasztói igényekre és hálózati helyszínekre összpontosítanak ahelyett, hogy az egész rendszeren egyszerre vezetnének be új megoldásokat.

A „Grid to Prosumer” megközelítés az elosztott energiaforrások (DER) menedzselésével kapcsolatos igényeket a vállalati technológiák és üzleti folyamatok egészére kiterjedően kezeli. Ez a fokozatosan, lépésről lépésre történő építkezés kezdődhet például a modellezéssel és szimulációval, majd fokozatosan ki lehet terjeszteni a legújabb, digitális eszközök használatát a helyzetfelismerés, az egyszerűsített optimalizálás, a fejlett optimalizálás és a piaci integráció felé.

Schneider Electric