Új gyárat épített Indiában az ipari alkatrészek óriása

Új gyárat épített az ipari alkatrészgyártás óriásaként számon tartott Nidec Machine Tool Corporation a vállalat vágószerszámokat előállító és értékesítő egységének, a Nidec India Precision Toolsnak. A szóban forgó létesítmény július elején kezdte meg a termelést Ranipet városában – közölte a roboticsandautomationnews.com.

Az 55.000 négyzetméteres területen épült, 2.000 négyzetméter alapterületű gyárban helyet kapnak vágószerszám- és fogaskerék-gyártósorok. Ennek üzembe helyezésével a Nidec másfélszeresére képes növelni korábbi termelési kapacitását, ami egyet jelent azzal, hogy a vállalat rövidebb szállítási határidővel és bővített termékskálával tud reagálni indiai ügyfeleinek igényeire.

A NMTI ranipeti gyártól nem messze van Csennai és Bengaluru, ahol az ország autóipara összpontosul. Ezekben a városokban számos két- és négykerekű jármű gyártója, illetve az e területen érdekelt beszállító működik, az NMTI pedig arra törekszik, hogy minél hatékonyabban kiszolgálja termékpalettájával az ipari igényeket.

- Hirdetés -

Fontos megemlíteni, hogy a nyáron átadott létesítmény még az ősz folyamán bemutatóteremmel bővül. Itt a vállalat első kézből tájékoztatja ügyfeleit az általuk gyártott termékek felől. Ezzel a lépéssel a gyár a Nidec értékesítési központjává is válik.

Az alkatrészek iránti kereslet pedig várhatóan a jövőben sem csökken, tekintve, hogy Indiában évi 10-15 százalék az átlagos népességnövekedés. A nagyobb lélekszámú lakosságnak több jármű, azokhoz pedig több alkatrész szükséges.

Az NMTI 1963-as alapítása óta helyben tervez, gyárt és értékesít vágószerszámokat fogaskerék- megmunkáláshoz. Az elmúlt több mint fél évszázadban tartós és minőségi termékeivel alapozta meg népszerűségét ügyfélkörében, és a piac növekedésével a vállalat folyamatosan bővítette üzleteit.

Vörös István, Okosipar.hu

- Hirdetés -

- Hirdetés -