- Hirdetés -

- Hirdetés -

Új high-temp, ipari 3D nyomtatók premierje az Ipar Napjain

A növekvő műszaki nyomtatószál-kínálat és az azokat feldolgozni képes, egyre nagyobb, fűtött munkaterű 3D nyomtatók forradalmasítják a gyártóipart azáltal, hogy hagyományosan elfogadott ipari anyagokból képesek nagyméretű egyedi alkatrészeket gyártani. Az Ipar Napjai látogatói az additív gyártás high-temp kolosszusai közül több friss típussal is találkozhatnak majd a FreeDee Kft. standján.

Forrás: FreeDee

Az elmúlt években az olyan műszaki polimerek, mint a polikarbonát (PC), polipropilén (PP), poliamid (PA), PEKK, PEEK és ULTEM népszerűvé váltak 3D nyomtatási alapanyagokként, köszönhetően kiváló mechanikai, termikus, és kémiai tulajdonságaiknak. A műszaki polimerekkel végzett nagy formátumú 3D nyomtatás egyik legfontosabb előnye, hogy nagy szilárdságú, összetett alkatrészeket lehet felügyelet nélkül gyorsan és helyben előállítani Ezenkívül az additív gyártás lehetővé teszi nagyobb szilárdság/tömeg arányú alkatrészek gyártását olyan ultrapolimerekből, amelyek extrém magas (akár 250 °C), és extrém alacsony (kriogén tartomány) hőmérsékleten is megtartják a fémekhez közelítő mechanikai tulajdonságaikat, valamint rendívüli vegyszerállóságukat, ami különösen előnyös a repülőgépiparban, az autóiparban, a robotikában és más olyan iparágakban, ahol a súlycsökkentés kritikus fontosságú.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Az idei Ipar Napjain több új, ipari 3D nyomtató is bemutatkozik. A FreeDee Kft. standján (305A, A pavilon) először lesz látható az osztrák EVO-tech gyártó EL-140-es kétfejes FFF 3D nyomtatója. Az EVO-tech gyártó 2013 óta fejleszti és gyártja nagy munkaterű, műszaki polimerek megbízható feldolgozására képes 3D nyomtatóit, amelyek legnagyobbja akár köbméteres méretben képes robusztus, ellenálló alkatrészek gyártására. Az EL-140 mellett először lesz látható a FreeDee standján a legmagasabb feldolgozási hőmérsékleteket igénylő műanyagok nyomtatására is képes miniFactory Ultra high-temp 3D nyomtató is.

A FreeDee által bemutatásra kerülő berendezésekhez hasonló megoldások további terjedésével valószínű, hogy az ipari szektorban egyre több robusztus, additívan gyártott alkatrészt fogunk látni, ami további lehetőségeket teremt a költségek csökkentésére és a gyártási folyamatok egyszerűsítésére.

FreeDee

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Akár ez is tetszhet