- Hirdetés -

- Hirdetés -

Új Intesis átjáró az elektromos járművek töltőinek Modbus-alapú BMS-be történő integrálásához

Modbus-alapú BMS-be történő integrálásához

A HMS Networks bemutatta az új Intesis™ protokollfordítót, amely lehetővé teszi az OCPP 1.6 alapú elektromos jármű töltők felügyeletét és vezérlését bármely Modbus alapú épületirányító rendszerből.

Egyre nagyobb az igény az elektromos járművek az épületekben történő töltésére

Ugrásszerűen növekedett az elmúlt években az elektromos járművek piaca és a trend töretlennek látszik. A Nemzetközi Energiaügynökség szerint 2019-ben világszerte körülbelül 7,3 millió töltőt telepítettek. A töltők számtalan létesítményben érhetők el: privát parkolókban, középületekben, bevásárlóközpontokban, tömegközlekedésben stb. A töltők az épületekben történő telepítése támogatja az elektromos gépjárművel térhódítását és felgyorsítja a megújuló energia felé történő elmozdulást. Ugyanakkor kihívást jelent azon létesítmények számára is, amelyekbe a töltőket telepítik. Az energiagazdálkodás és az elektromos járművel számára kialakított parkolók elérhetősége sokrétű kommunikációt igényel az épületfelügyeleti rendszerek és a töltőállomások között.

- Hirdetés -

Az OCPP és a Modbus RTU/TCP közötti protokollfordítás lehetővé teszi az elektromos járművek töltőpontjainak felügyeletét és vezérlését

Az elektromobilitás egyik leggyakrabban használt protokollja az OCPP, amely a töltési pont olyan műveleteinek felügyeletét és vezérlését biztosítja, mint például a töltés megkezdése vagy leállítása, a felhasználók kezelése vagy az energiaparaméterek kiolvasása. Bár sok töltőpont-gyártó használja, ez nem egy olyan protokoll, amelyet gyakran használnak a BMS (épületirányító rendszer) vagy az épületautomatizálás vezérlőiben.

A HMS Networks új és innovatív Intesis protokollfordítója szabványos megoldásnak számít, amely összeköti az elektromos járművek és az épületirányító rendszerek világát Lehetővé teszi a BMS rendszerintegrátorok és a töltőpont-gyártók számára, hogy egyszerű, költséghatékony és megbízható módon biztosítsák az OCPP 1.6-kompatibilis töltési pontok alapvető felügyeletét és vezérlését bármely Modbus-alapú automatizálási rendszerből. Az átjáró lehetővé teszi a Modbus BMS számára, hogy kezelje a felhasználókat, a töltési műveleteket és a töltő által végzett minden mérést, így a BMS irányítási, karbantartási szolgáltatásokat és energiajelentéseket tud szolgáltatni az épület tulajdonosának. Az átjáró két – az 1 töltőhöz és 7 csatlakozóhoz, valamint az akár 20 töltőhöz és 7 csatlakozóhoz készült – változatban érhető el.

Könnyű és szabványos integráció bármely BMS-be az Intesis MAPS segítségével

Az átjárót azIntesis MAPS ingyenes konfigurációs eszköz segítségével állítják be az összes Intesis protokollfordító számára. Az Intesis MAPS célja, hogy az OCPP töltőket könnyedén megtalálja a hálózatban, és integrálja azokat az épmtpületautomatizálási rendszerbe egy szabványos regisztertérkép segítségével, amely egyszerűsíti az integrációt bármely Modbus TCP, vagy RTU BMS-be.

Az Intesis MAPS és az Intesis OCPP – Modbus TCP/RTU protokollfordító kombinációja megkönnyíti az elektromos járművek integrálását az épületfelügyeleti rendszerekbe, segítve az épület tulajdonosait abban, hogy optimalizálják az elektromobilitás használatát a létesítményeikben és felkészüljenek az most zajló technológiai forradalomra.

További információ a www.intesis.com internetes oldalon található.

HMS

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Akár ez is tetszhet