Új ipari robotokat dob piacra az Epson

Már kaphatók az Epson Robots új, GX-B szériájának SCARA modelljei. Ezeket a gépeket arra tervezték, hogy felhasználóik számára hatékony automatizálási megoldásokat kínáljanak – írta a Robotics & Automation News.

A GX-B sorozat gépei nemcsak optimális teljesítményt nyújtanak, de ipari minősítésű biztonsági funkciókkal is büszkélkedhetnek. Ezzel új dimenzió nyílt a SCARA robotok fejlődésében, és minden korábbinál nagyobb teljesítményt és rugalmasságot biztosítanak valamennyi hasznosítási területükön.

Scott Marsic, az Epson America csoport termékmenedzsere szerint: „A legújabb GX-B sorozat az eddigi legfejlettebb termékcsalád, amely lehetővé teszi az integrátorok számára, hogy az ügyfelek igényeinek szélesebb körét elégítsék ki nagy teljesítményű, megbízható megoldásokkal, amelyek zökkenőmentesen illeszkednek a különböző iparágak munkafolyamataiba. Amellett, hogy az új SCARA-robotok nagy teljesítményűek, automatizáció terén is csúcskategóriások, és még sokba sem kerülnek. Ezen tulajdonságok összessége komoly előnyökhöz juttatja partnereinket.”

- Hirdetés -

A GX-B robotok – a gyártó négy évtizedes szakértelmét kamatoztatva – a precíz automatizálási igények kiszolgálására készültek, amelyek segítségével a felhasználók a legspeciálisabb igényű feladatokat is biztonsággal megoldhatják.

A GX10B és GX20B karkonfigurációinak többféle állíthatósága, a 10-20 kilogrammig terjedő hasznosteher-bírás, a nagy áteresztőképesség, valamint az ugyancsak kiemelkedő, hasznos terhelhetőség csak néhány tulajdonság, amely vonzóvá teheti a partnerek számára a sokoldalú robotokat.

A gépek programozását egyszerűsítendő, a GX-B szériás robotok kompatibilisek az Epson RC+ ipari automatizálási fejlesztőszoftverrel, gyors gyártási sebességük fejlett GYROPLUS rezgéscsökkentő technológiát alkalmaz, mozgásvezérlésük egyszerű és könnyen programozhatóak. Mindent egybevetve a termelékenység fokozása érdekében is hasznosnak bizonyulnak.

Vörös István, Okosipar.hu